Delegacije KS Srbije i KS Slovenije u Klužu

Predstavnici Kuglaškog saveza Srbije i Kuglaškog saveza Slovenije, boravile su  na jedan dan u Klužu gde će se  u maju iduće godine održati  dva Šampionata sveta i Svetski kup.

U delegciji KS Srbije bili su predsednik i generalni sekretar Uroš Dragojlović i Vojko Pavlović, dok je iz KS Slovenije bio istaknuti kuglaški radnik Franc Gornik, član Predsedništva KS Slovenije i  direktor sektora za marketing Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva - klasik (VNBA klasik).

- Rezervisali smo smeštaj u hotelu „Rojal klasik“ koji se nalazi na oko dva kilometra od sportskog centra u kome je i kuglana i on će biti, siguran sam, naša udobna baza- istakao je Uroš Dragojlović.- Obišli smo i kuglanu koja je izvanredna, ambijent je prvi, sportski, okolo je bezbroj terena za razne sportove. Zahvaljujemo se našem velikom prijatelju i saradniku Francu Gorniku, čijim smo kolima putovali u Kluž.

Kuglanu je montirala firma Pauli i ima osam staza sa povelikim prostorom za publiku, gde će se za Šampionat sveta montirati i tribine.

U Klužu će se dogodine odigrati  kadetski Svetski kup (13-15. maj), pojedinačno i ekipno Prvenstvo sveta za juniore (15-20. maj) i pojedinačni seniorski Šampionat sveta (20-26. maj). U istarskom Novigradu pre dve godine, na ovim takmičenjima, seniorske i juniorske reprezentacije, ispisale su zlatne  stranice naše kuglaške istorije: poneli su u obe konkurenciji titule najbolje nacije, osvojili šest seniorskih medalja, od toga tri zlatne, i osam juniorskih, od čega su četiri bile najsjajnije, kao i dve kadetske na Svetskom kupu!


Datum: 13.12.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...