x

Delegacije KS Srbije i KS Slovenije u Klužu

Delegacije KS Srbije i KS Slovenije u Klužu

Predstavnici Kuglaškog saveza Srbije i Kuglaškog saveza Slovenije, boravile su  na jedan dan u Klužu gde će se  u maju iduće godine održati  dva Šampionata sveta i Svetski kup.

U delegciji KS Srbije bili su predsednik i generalni sekretar Uroš Dragojlović i Vojko Pavlović, dok je iz KS Slovenije bio istaknuti kuglaški radnik Franc Gornik, član Predsedništva KS Slovenije i  direktor sektora za marketing Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva - klasik (VNBA klasik).

- Rezervisali smo smeštaj u hotelu „Rojal klasik“ koji se nalazi na oko dva kilometra od sportskog centra u kome je i kuglana i on će biti, siguran sam, naša udobna baza- istakao je Uroš Dragojlović.- Obišli smo i kuglanu koja je izvanredna, ambijent je prvi, sportski, okolo je bezbroj terena za razne sportove. Zahvaljujemo se našem velikom prijatelju i saradniku Francu Gorniku, čijim smo kolima putovali u Kluž.

Kuglanu je montirala firma Pauli i ima osam staza sa povelikim prostorom za publiku, gde će se za Šampionat sveta montirati i tribine.

U Klužu će se dogodine odigrati  kadetski Svetski kup (13-15. maj), pojedinačno i ekipno Prvenstvo sveta za juniore (15-20. maj) i pojedinačni seniorski Šampionat sveta (20-26. maj). U istarskom Novigradu pre dve godine, na ovim takmičenjima, seniorske i juniorske reprezentacije, ispisale su zlatne  stranice naše kuglaške istorije: poneli su u obe konkurenciji titule najbolje nacije, osvojili šest seniorskih medalja, od toga tri zlatne, i osam juniorskih, od čega su četiri bile najsjajnije, kao i dve kadetske na Svetskom kupu!


Datum: 13.12.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...