Prezentacija rukometa u akciji Sportom protiv nasilja

Na predlog učenika  i u dogovoru sa rukometnim klubom Radnički 1964, škola “Dragisa Luković Španac” je odlučila da mesec  decembar posveti rukometu  i da orgaizuje prezentaciju mini-rukometa kao i turnir za učenike od 1-5 razreda  pod sloganom “Sportom protiv nasilja”  čija će završnica biti održana pred Novu godinu , kada će biti proglašeni pobednici. U subotu je na otvaranju turnira prisustvovalo stotinak roditelja, kolega i ljubitelja rukometa, pomoćnik gradonačelnika u oblasti sporta Nikola Urošević, predstavnici,prvotimci i predsednik RK Radnički 1964 i plesna grupa La Luna koja je otvorila turnir.

Prisutnimase najpre obratila direktorka škole Nevena Šimšić, zatim trener Andreja Barjaktarević i školi je uručena zahvalnica i simboličan poklon. Usledile su utakmice između škola učesnica- OŠ "Jovan Popović", OŠ "Mirko Jovanović", OŠ "Sveti Sava", OŠ "Dragiša Luković Španac", a posle toga je usledio  kao šlager dana revijalna  utakmica u kojoj su učešće uzeli roditelji, nastavnici, gosti i učesnici turnira, koja je izazvala veliko interesovanje i burne reakcije prisutnih.


-Za ovih godinu dana koliko je RK Radnički 1964 prisutan u našoj školi, naša saradnja se produbila i klub nam je postao značajan partner u smanjenju nasilja, postizanju boljih školskih rezultata i uspeha, kao i bolje saradnje sa roditeljima. Više od 50-oro učenika godinu dana aktivno trenira ovaj sport i postize značajne rezutate  u raznim graadovima širom Srbije-Kraljevo, Požega, Čačak, S.Palanka. Od značajnijih  uspeha u nizu, izdvaja se treće mesto na TROFEJU KRALJEVA. Naš učenik Vukojičić Janko je proglašen najboljim golmanom trunira. Nadamo se još večim  sportskim uspesima- poručila je Nevena Šimšić, direktor  škole.

   

Na reči direktora škole se nadovezao trener omladinske škole Andreja Barjaktarević:


-Današnjom prezentacijom mini rukometa obeležili smo godinu dana rada besplatne škole rukometa, a održan je i turnir na kome su učestvovale i ekipe drugih škola. Rezultat je bio u drugom planu, a najzanimljiviji je bio deo gde su roditelji bili zajedno sa decom na terenu. Ipak posle svake prezentacije najveća satisfakcija je kada deca priđu sa pitanjem ,,mogu li i ja da treniram rukomet,, ,a toga, kao i do sada, uvek ima. Posebno zahvalnost dugujemo Neveni Šimšić direktork na dosadašnjoj saradnji i podstreku, a naravno i roditeljima koji su danas došli u velikom broju i od kojih imamo ogromnu podršku.


Datum: 04.12.2017.
Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Hermina Lukač i Bojan Kličarić sa...
+ Dragana Dorožan i Bojan Kličarić ...
+ Zorani Arunović srebro, Bobani Veli...
+ Školarci pokazali umeće i na Adi Ci...
+ Radnički i Kristal upisali bodove u...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...