x

Beograd je spreman za 1. Beogradski polumaraton

Beograd je spreman za 1. Beogradski polumaraton

Do starta Prvog beogradskog polumaratona u čijem je sklopu i trka na 10 km (Beogradskih 21 i Beogradskih 10) ostalo je još pet dana, a sudeći po konferenciji za medije održanoj u Skupštini Grada Beograda za njegovo održavanje sve je spremno.

– Veliki izazov je bio napraviti urbanu trasu koja će se razlikovati od dosadašnjihi sa koje ćemo poslati lepu i atraktivnu sliku u svet, a da ne poremetimo previše život naših sugrađana. Start i cilj na stazi koja će imati premijeru u nedelju 3. decembra biće na “starim” mestima sa kojih polazi i završava se tradicionalni Beogradski maraton – na početku Bulevara kralja Aleksandra, odnosno na Terazijama. Zatvaranje ulica svešćemo na najmanju moguću meru jer će se ulice i bulevari sukcesivno zatvarati i otvarati u zavisnosti od prolaska trkača, pripremili smo novi režim saobraćaja. Kao i uvek JKP Beogradski vodovod i kanalizacija je očistilo slivnike na trasi i saniralo mrežu, JKP Gradska čistoća će omogućiti da sve ulice budu čiste i za vreme i posle trke, a JKP Gradsko zelenilo pobrinuće se za uređenje zelenih površina. Pozivam sve Beograđane da uklone vozila sa trase u subotu uveče, a za one koji to ne učine biće nadležan Parking servis – rekao je Darko Glavaš, gradski sekretar za poslove odbrane, vanredne situacije, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

“Sve informacije vezane za funkcionisanje grada tokom Beogradskih 21 i Beogradskih 10 u nedelju 3. decembra moći će da se nađu na sajtu Grada Beograda, svih nadležnih službi i na svim aplikacijama grada Beograda, takođe i na sajtu Beogradskog maratona” – Zaključio je Darko Glavaš.


Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Beograda Nedeljko Munjas potvrdio je da će saobraćajno obezbeđenje i ovog puta biti na visokom nivou:

– Trasa polumaratona vodi kroz strogi centar Beograda, trči se ključnim saobraćajnicama i Brankovim mostom, ali dobra je okolnost to što se manifestacija održava u nedelju kada je smanjen intezitet saobraćaja. Pozivam Beograđane da se pridržavaju sobraćajne signalizacije, posebno privremene signalizacije postavljene za ovu priliku.

    style="display:block; text-align:center;"
    data-ad-layout="in-article"
    data-ad-format="fluid"
    data-ad-client="ca-pub-3680394444982515"
    data-ad-slot="6919562611">


Saša Todorović u ime Policijske uprave za grad Beograd je dodao:

– Polumaraton i trka na 10 km biće obezbeđeni u skladu s dogovorima, a za nas je olakšavajuća okolnost što će ova manifestacija imati manji broj učesnika od Beogradskog maratona. U svakom slučaju preduzećemo sve neophodne mere od već pomenutog saobraćajnog obezbeđenja preko protiv diverzionog obezbeđenja do obezbeđenja svih učesnika. A maksimalan broj učesnika je 4.000.


Slobodan Puača iz Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć izvestio je da će, kao i uvek, imati ekipe na punktovima duž staze i na začelju polumaratonske kolone i one s učesnicima trke na 10 km, a Čedomir Vukašinović iz Sekretarijata za javni prevoz, najavio je da će u nedelju zbog Beogradskih 21 i Beogradskih 10 neke linije biti skraćene, a neke potpuno ukinute tokom manifestacije, ali i da će se suksesivno uključivati s prolaskom trkača i preporučio Beograđanima da koriste javni prevoz a ne sopstvena vozila.

Aleksandar Vujučić iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda izrazio je zadovoljstvo što su njegovi članovi dobili novu priliku da zajedno s ostalim Beograđanima uživaju u trčanju Beogradom, a maratonac meteorolog Nedeljko Todorović, preporučio je učesnicima s obzirom da će u nedelju bti hladno (od 2 do 4 stepena) da ponesu rukavice, ko želi i kape i da svoje trčanje prilagode vremenskim prilikama.


– Za nas iz Beogradskog maratona ovo je prilika da se zahvalimo svim učesnicima na današnjoj konferenciji za medije u istrajnom i kvalitetnom radu u dosadašnjoj podršci Beogradskom maratonu, a i podršci 1. Beogradskom polumaratonu - s obzirom na dosadašnju tridesetogodišnju saradnju. Zadovoljni smo i srećni što svi zajedno spremni dočekujemo 1. Beogradski polumaraton – naglasio je  Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona


Datum: 29.11.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...