x

Novi trijumfi Milutina Stefanovića u Bundes ligi

Novi trijumfi Milutina Stefanovića u Bundes ligi

Srpski olimpijac Milutin Stefanović nastavlja sa pobedama u Bundes ligi vazdušnom puškom.


Stefanović je, sa svojim klubom Tus Hilgertom učestvovao na turniru trećeg vikenda Prve Bundes lige grupa „Sever“ u Nordštemenu.


U petom kolu Tus Hilgert se sastao sa Menghauzenom. Stefanović je „ubio“ najbolji rezultat dana, 398 krugova, tri više od direktne rivalke Žaklin Ort i doneo poen svom timu u pobedi od 4:1. Dan kasnije sa 396:390 u krugovima nadmašio je članicu domaćeg Nordštemena Nadin Gudert, u meču u kome je njegov klub takođe ostvario trijumf od 4:1


Trećeg vikenda Grupe „Sever“ takmičila se i Sanja Vukašinović, članica Visenera.  Njen klub je učestvovao na turniru u Badenhauzenu.


U petom kolu Visener je odmerio snage sa domaćinom, Freihejtom. Vukašinovićeva za protivnika imala je Jolin Ber, koja je nedavno u Nju Delhiju osvojila Kristalni globus za trijumf malokalibarskom puškom na finalnom turniru Svetskog kupa. Obe takmičarke su pogodile po 393 kruga, pa je odlučivalo raspucavanje, u kome je Nemica bila uspešnija i donela ključni bod svojoj ekipi u minimalnom trijumfu od 3:2. Dan kasnije od Vukašinovićeve je precizniji bio nekadašnji svetski rekorder vazdušnom puškom, Izraelac Sergej Rihter, član Kevelaera (392:397), u meču koji je Visener izgubio sa 2:3.


Stefanović je do sada učestvovao u četiri kola u sva četiri zabeležio pobede. Vukašinovićeva se takođe takmičila u četiri kola, uz bilans - dve pobede i dva poraza. Milenko Sebić je prijavljen za Kevelaer, ali ove sezone još nije gađao.


Posle šest kola Tus Hilgert je treći na tabeli, sa četiri pobede i dva poraza, a Visener šesti (po tri pobede i poraza) u konkurenciji 12 ekipa. Po završetku ligaškog dela takmičenja četiri najbolja kluba idu na finalni turnir, gde će odmeriti snage sačetiri najbolja iz grupe „Jug“.


Datum: 14.11.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...