Mladi Rače vole sport

U školsko-sportskoj hali O.Š. “Karađorđe“ u Rači, održana je celodnevna javna akcija promovisanja zdravih stilova života među mladima, omladinskog aktivizma i nekih od sportova kojima se mladi Rače u velikoj meri bave.
Kroz edukativni deo, sa mladima je razgovarano o važnosti zdravih stilova života i omladinskog aktivizma, kao i o mogućnostima da oni sami osmišlјavaju i sprovode akcije u cilјu razvoja lokalne omladinske politike. Akcija je nastavlјena sportskim aktivnostima tokom kojih su profesori fizičkog vaspitanja demonstrirali neke od sportova – karate, kardio fitnes,  futsal, košarku i pozvali mlade da se bave sportom.
Događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva omladine i sporta, opštine Rača, studenti, srednjoškolci, mladi i građani opštine Rača.


Akcija je održana u sklopu programa „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno.” Ministarstva omladine i sporta koji je pokrenut 2016. godine u cilјu povećanja broja mladih i dece u Srbiji koji treniraju ili rekreativno koriste neki od dostupnih sportskih sadržaja i bolјe iskorišćenosti postojeće sportske infrakstrukture na lokalu.

Ove godine se program realizuje u saradnji sa sledećim lokalnim samoupravama u Srbiji: Aranđelovac, Veliko Gradište, Jagodina, Mionica, Rača, Sokobanja i Šid.


Program se realizuje u saradnji sa partnerima iz omladinskog sektora (Studentska asocijacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, Omladinska organizacija Spirit of Youth, Krovna organizacija mladih Srbije, Nacionalna asocijacija praktičara, Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade, lokalna udruženja...


Datum: 09.11.2017.
Autor: /

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Izvršni komitet ISSF predlaže nove...
+ Proglašeni nabolji igrači i igrači...
+ Najveći sportski događaj godine na...
+ Polovičan uspeh u Kupu
+ ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo....

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...