ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno.

U školsko-sportskoj hali OŠ“Karađorđe“ Rača, danas (8. novembra) u periodu 15 do 20 časove biće održana javna akcija u okviru programa „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno.”, koju studenti sprovode uz partnerstvo sa Ministarstvom omladine i sporta.

Javna akcija će okupiti veliki broj mladih koji će kroz kroz brojne sportske i edukativne aktivnosti biti informisani o važnosti zdravih stilova života i omladinskog aktivizma, a u saradnji sa profesorima fizičkog vaspitanja i sportskim radnicima biće održan i javni čas karate kardio fitnesa i javni trening košarke. Omladinska udruženja/neformalne grupe mladih biće pozvane da u saradnji sa lokalnim vršnjačkim edukatorima osmišljavaju lokalne inicijative u cilju razvoja lokalne omladinske politike i osmišljavanja sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih.

U cilju povećanja broja mladih i dece u Srbiji koji treniraju ili rekreativno koriste neki od dostupnih sportskih sadržaja i bolje iskorišćenosti postojeće sportske infrakstrukture na lokalu, promovisanja zdravih stilova života i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, kao i unapređenje saradnje omladinskog i sektora sporta u lokalnoj zajednici, Ministarstvo omladine i sporta je 2016. godine pokrenulo program „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno.”. Ove godine se program realizuje u saradnji sa sledećim lokalnim samoupravama u Srbiji u sledećim terminima: Aranđelovac, Veliko Gradište, Jagodina, Mionica, Rača, Sokobanja i Šid.

Program se realizuje u saradnji sa partnerima iz omladinskog sektora (Studentska asocijacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, Omladinska organizacija Spirit of Youth, Krovna organizacija mladih Srbije, Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada, Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade, lokalna udruženja i neformalne grupe mladih), sportskog sektora (lokalni sportski savezi, asocijacije i udruženja), Antidoping agencijom Srbije i Zavodom za sport i medicinu sporta uz koordinaciju i finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Datum: 08.11.2017.
Autor: /

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ „Lukanjac“ odbranio Kup Srbije se...
+ Liga i Kup Beograda: Šest „repriza...
+ Milanovčani najuspešniji na startu...
+ Najveći sportski događaj godine na...
+ Polovičan uspeh u Kupu

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...