x

„Lukanjac“ odbranio Kup Srbije serijskom vazdušnom puškom

„Lukanjac“ odbranio Kup Srbije serijskom vazdušnom puškom

Pirotski klub „Milorad Mančić Lukanjac“ nastavio je niz uspeha u nacionalnim takmičenjima serijskom vazdušnom puškom. Piroćanci su odbranili Kup Streljačkog saveza Srbije u ekipnoj konkurenciji na finalnom turniru, koji je po tradiciji organizovala družina Pančevo 1813.


Učestvovalo je devet ekipa. Plasman se računa zbirom rezultata šest članova tima u šest kategorija (pionir, pionirka, junior, juniorka, senior i seniorka).


Najbolji rezultat u  nadmetanju sa 40 dijabola (seniorska i juniorska kategorija) postigao je  senior Darko Viner (Stražilovo) – 376 krugova. Među pionirima i pionirkama (20 dijabola) najprecizniji je bio je Jovan Lukač iz inđijske Mladosti, koji je „ubio“ 188 krugova.


Priređeno je i revijalno takmičenje trenera-vodja ekipa, a najbolja trojica su nagrađeni oslikanim crepovima. Po završetku finala, a povodom praznika Grada Pančeva, promovisani su i ekipni rezultati Streljačke družine Pančevo 1813 u toku ove jeseni. Strelci kluba iz grada na Tamišu su poslednjih meseci beležili uspehe kako na nacionalnim, tako i na vojvođanskim takmičenjima.


Finale Kupa Srbije serijskom vazdušnom puškom: 1. „Milan Mančić Lukanjac“, Pirot (pionir/ka: Svetomir Jončić i Natalija Stanković, junior/ka: Đorđe Rančić i Kristina Petrović,senior/ka: Marko Stojanović i Maja Latić) 1.833, 2. Mladost, Inđija 1.818,3. Vrbas 1.743, 4. Pančevo 1.738, 5. Stražilovo, Sremski Karlovci 1.724... Ukupno devet ekipa.


Datum: 08.11.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...