x

Ambasador Srbije Vladimir Marić posetio strelce u Nju Delhiju

Ambasador Srbije Vladimir Marić posetio strelce u Nju Delhiju

Ambasador Srbije u Indiji Vladimir Marić posetio je srpske strelce koji su završili izuzetno uspešno učešće na finalu Svetskog kupa u Nju Delhiju. Najpre je došao na strelište, gde je pratio finale poslednje discipline, trostava i zajedno sa strelcima navijao za našeg reprezentativca Stevana Pletikosića, ali druženje time nije završeno.


– U ime cele ekipe zahvaljujem se Njegovoj Eksepenciji Vladimiru Mariću na poseti. Obišao nas je na strelištu, a kasnije smo bili gosti na svečanoj večeri u Ambasadi Srbije – kaže Dragan Donević, trener i vođa puta.


Donević je još dodao:


– Drago nam je što smo se družili i proveli prijatan dan sa gospodinom Marićem. Mnogo nam znači kada neko o nama misli i u dalekoj Indiji.


Sem strelaca i trenera Donevića, Srbiju je u Nju Delhiju predstavljao i Mitja Grgić, sudija na takmičenjima za pištolj.


Četvrto mesto u bilansu medalja


Srpski reprezentativci iz Indije  donose dva zlata (Andrea Arsović vazdušna puška, Damir Mikec MK pištolj), jedno srebro (miks vazdušnom puškom Milutin Stefanović/Andrea Arsović) i jednu bronzu (Zorana Arunović MK pištolj)


Sa četiri odličja naša selekcija je četvrta u bilansu odličja. Na podijum su se peli strelci iz čak 20 država, a ni jedna reprezentacija nije osvojila više od dva zlata.


Na prvom mestu je Italija sa šest odličja (dva zlata, tri srebra i bronza). „Azuri“ su sve medalje osvojili u gađanju glinenih golubova.


Kina je osvojila devet odličja (2, 2, 5), ali je na drugoj poziciji u bilansu, jer ima jedno srebro manje od Italijana. Slede Francuska (2,2,0), Srbija (2, 1, 1), Španija (2, 1, 0), SAD (2, 0,2).


Po jednu zlatnu medalju osvojili su: Indija (1, 1, 1), Nemačka (1, 1,0), Mađarska (1, 0, 2), Južna Koreja (1, 0, 2), Danska (1, 0, 0), Japan (1, 0, 0).


U bilansu su se zahvaljujući srebrnim i bronzanim odličjima našli: Ukrajina (0, 2, 1), Hrvatska

(0, 1, 1), Belorusija (0, 1, 0), Češka (0, 1, 0), Velika Britanija (0, 1, 0), Rumunija (0, 1, 0), Argentina (0, 0, 1) i Liban (0, 0, 1).


Datum: 30.10.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...