x

Beogradski maraton i Big Blue Group potpisali ugovor o poslovnoj saradnji

Beogradski maraton i Big Blue Group potpisali ugovor o poslovnoj saradnji

U skupštini grada Beograda potpisan je ugovor o poslovnoj saradnji između Beogradskog maratona i Big Blue grupe.


Domaćin na konferenciji za medije tim povodom bio je Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda koji je nedavno bio i šef delegacije Beograda na jubilarnom 40. Čikaškom maratonu kada su na EXPO-u tog događaja izuzetno uspešno predstavljeni Beograd, Srbija i Beogradski maraton.


“Drago nam je da Beogradski maraton i Big Blue Group potpisuju ugovor o poslovnoj saradnji i mi kao Grad podržavamo ovakve aktivnosti s obzirom da značajno doprinose daljoj promociji Beograda, Srbije i Beogradskog maratona i naravno povećanju turističke potrošnje u gradu. Grad Beograd i Beogradski maraton uveliko su započeli pripreme za 31. Beogradski maraton koji će se održati 21.04.2018. Tokom prošle godine po dogovoru sa gradonačelnikom Beograda g. Sinišom Malim, Grad Beograd, Beogradski maraton i Turistička organizacija Beograda započeli su zajedničke aktivnosti u cilju predstavljanja Beograda, Srbije i Beogradskog maratona na značajnim međunarodnim – odnosno regionalnim destinacijama kada su ovakvi događaji u pitanju, a to su bili Njujork, Čikago, Ljubljana i Atina. Očekujemo da sa ovim aktivnostima nastavimo i ove godine kao i u narednom vremenskom periodu.” – izjavio je Mladenović.


“Ovo je posle 30 godina postojanja Beogradskog maratona siguran put da se na organizovan način uz podršku vrhunske turističke agencije približimo drugim gradovima i organizatorima maratona u svetu kada je u pitanju ova delatnost, odnosno predstavljanje i prodaja turističkih aranžmana za učesnike iz sveta. Verujem da će ove aktivnosti zajedno i uz podršku predstavnika TOS, TOB i Aerodroma Nikola Tesla u Beograd povodom Beogradskog maratona dovesti još više stranih učesnika.” – zaključio je Mladenović.


Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, zahvalio se g. Andreji Mladenoviću i upravi Grada Beograda na kontinuiranoj podršci u poslednjim decenijama u naporima da Beogradski maraton približi drugim organizatorima velikih svetskih maratona. Takođe, Nikolić se zahvalio tradicionalnim partnerima TOS, TOB i Aerodromu Nikola Tesla i izrazio zadovoljstvo što danas Beogradski maraton i Big Blue Group potpisuju petogodišnji ugovor o poslovnoj saradnji.


“Mi kao Beogradski maraton se već decenijama nalazimo na svetskoj sceni i u međunarodnoj utakmici. Veliki broj maratona i sličnih događaja se organizuje širom sveta, većina njih napreduje i raste po broju učesnika što je slučaj i sa Beogradskim maratonom. Ovo je za nas u Beogradskom maratonu izvanredna prilika da sa novim partnerom kao što je Big Blue, zainteresujemo izuzetno brojnu svetsku trkačku populaciju da postnau deo najveće tradicionalne sportske manifestacije u zemlji.” – zaključio je Nikolić.


Vesna Raca, pomoćnica direktora TOS, izrazila je veliko zadovoljstvo zbog izvanrednog doprinosa koji Beogradski maraton tradicionalno daje promociji Srbije i Beograda koja se meri desetinama miliona dolara, kao i zbog povećanja turističke potrošnje koja raste iz godine u godinu.


Srđan Ćopić, šef informativne i komercijalne službe TOB, istakao je veliki značaj saradnje TOB i Beogradskog maratona zbog organizovanog zajedničkog pristupa najvećim svetskim i regionalnim maratonima i njihovim specijalizovanim sajmovima na kojima su TOB i Beogradski maraton zajedničkim snagama promovisali Beograd, delili brošure i promotivne materijale, davali informacije i pozivali sve zainteresovane trkače, rekreativce da dođu u naš glavni grad i učestvuju na 31. Beogradskom maratonu 2018. godine.


Raša Ristivojević, izvršni direktor Aerodroma Nikola Tesla, podržao je predstavljanje Srbije, Beograda i Beogradskog maratona na specijalizovanim maratonskim sajmovima. On je istakao da će se Aerodrom Nikola Tesla, imajući u vidu sopstveno skorašnje iskustvo sa Čikaškog maratona i aerodroma O Hara u Čikagu, na najbolji mogući način pridružiti ugošćavanju onih učesnika 31. Beogradskog maratona 2018. godine koji se odluče da u naš glavni grad dođu avionom. Aerodrom Nikola Tesla omogućiće im da dobiju sve neophodne informacije kako bi nesmetano stigli do odabrane destinacije u Beogradu.


Zoran Arsenović, komercijalni direktor Big Blue grupe, prilikom potpisivanja petogodišnjeg ugovora o saradnji sa Beogradskim maratonom, ukazao je na ogromne potencijale Beogradskog maratona u godinama pred nama i istakao da će Big Blue grupa zajedno sa Beogradskim maratonom učestvovati na predstojećim specijalizovanim sajmovima u Ljubljani, Njujorku i Atini. To će biti početak komunikacije Big Blue grupe sa trkačima rekreativcima iz celog sveta kojima će predstaviti odgovarajuće turističke pakete i pozvati ih u Beograd i Srbiju, ne samo zbog učešća u nekoj od trka na 31. Beogradskom maratonu 2018, već i da bi im ponudili raznovrsne sadržaje koji će njihov boravak u našem glavnom gradu i Srbiji učiniti nezaboravnim.


Datum: 25.10.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...