x

Evropska liga mladih: Srbija u borbi za bronzu

Evropska liga mladih: Srbija u borbi za bronzu

Kadetska reprezentacija Srbije plasirala se u meč za bronzanu medalju na finalnom turniru Evropske lige mladih vazdušnom puškom u Osijeku.


Srbija je u A grupi ostvarila dve pobede i zauzela drugu poziciju. Po dva trijumfa imaju i Hrvatska i Mađarska, pa je plasman određen na osnovu poena skupljenih u pojedinačnim duelima. Po ovom kriterijumu Mađarska je prva i u nedelju će se u finalu boriti za zlato. Srpska reprezentacija je druga, dok je treće mesto pripalo Hrvatskoj, koja je kao i poslednjeplasirana Austrija završila takmičenje.


Naš tim je u petak takmičenje otvorio ubedljivom pobedom  nad favorizovanom Mađarskom (16:8) u prvom kolu, dok je danas izgubio od Hrvatske i u poslednjem kolu nadmašio Austriju.


Srpska selekcija je u meču sa Hrvatskom dobro počela. Posle prve serije od deset dijabola, dvoje naših strelaca su bili bolji od rivala u protivničkom timu, domaćin je dobio jedan pojedinačni duel, pa su srpski kadeti poveli sa 4:2 u poenima. Ipak, u nastavku su domaćini bili uspešniji i trijumfovali sa 14:10 (prva serija 2:4, druga 4:2, treća 6:0, četvrta 2:4). U pojedinačnim duelima postignuti su sledeći rezultati: Đorđe Savić-Luka Štrbac 4:4, Marija Malić – Amadea Urbas 2:6 i Marija Zavišić – Josip Sikavica 4:4.


U poslednjem, trećem  kolu Srbija je pobedu nad Austrijom obezbedila je već posle treće serije, kada je povela sa 14:4 (prva serija 2:4, druga 6:0, treća 6:0). Austrija je dobila četvrtu seriju (4:2), a naš tim je slavio sa 16:8. Najzaslužniji za trijumf srpske selekcije bio je Veljko Ilić, koji je u sve četiri serije bio precizniji od rivala Einvalera i timu doneo maksimalnih osam poena. Dvoboji  Marija Malić – Verona Fozer i Marija Kolarević – Šeilen Velber završeni su nerešeno po 4:4.


U drugom meču poslednjeg kola u grupi Mađarska je pobedila Hrvatsku sa 18:6 što joj je bilo dovoljno da zbog najvećeg broja osvojenih poena izbije na prvo mesto, ispred Srbije i Hrvatske.


- U meču sa Hrvatima smo propustili pobedu i to nas je koštalo borbe za zlato. Objektivno, prema onome kako smo gađali, drugo mesto je realno. Za utehu nam je ubedljiva pobeda nad Mađarskom – kaže sportski direktor SSS Srećko Pejović.


I u drugoj grupi vođena je izjednačena borba. Drugo mesto pripalo je Francuskoj, koja će sutra biti rival Srbije u duelu za bronzu. U finalu će snage odmeriti Mađarska – Švedska.


A grupa, rezultati – Prvo kolo: Srbija – Mađarska 16:8, Austrija – Hrvatska 12:12 (Hrvatska pobedila u raspucavanju). Drugo kolo: Austrija – Mađarska 4:20, Hrvatska – Srbija 14:10. Treće kolo: Srbija – Austrija 16:8, Mađarska – Hrvatska 18:6.


Plasman: 1. Mađarska 4 boda (46 poena), 2. Srbija 4 (42), 3. Hrvatska 4 (30), 4. Austrija 0 (24).


B grupa, rezultati – Prvo kolo: Norveška – Italija 12:12 (Norveška pobedila u raspucavanju), Francuska – Švedska 16:8. Drugo kolo: Norveška – Francuska 12:12 (Francuska pobedila u raspucavanju), Italija – Švedska 9:15. Treće kolo: Norveška – Švedska 8:16, Italija – Francuska 16:8.

Plasman: 1. Švedska 4 (39), 2. Francuska 4 (36), 3. Italija 2 (37), 4. Norveška 2 (32).

Datum: 22.10.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...