x

Srbija ubedljivo pobedila favorita u Evropskoj ligi mladih

Srbija ubedljivo pobedila favorita u Evropskoj ligi mladih

Reprezentacija Srbije je ubedljivom pobedom otvorila učešće na finalnom turniru Evropske lige mladih vazdušnom puškom u Osijeku.


Srbija je u prvom kolu takmičenja u grupi sa 16:8 savladala selekciju Mađarske, koja je kao ekipa koja je u kvalifikacijama postigla najbolje rezultate, jedan od najvećih kandidata za medalje.


U Evropskoj ligi mladih (strelci od 14 do 18 godina) tročlane mešovite ekipe se međusobno sastaju. Svaki strelac ima direktnog rivala u protivničkom timu. Gađaju  četiri serije od po deset dijabola. Strelac koji skupi više krugova u seriji dobija dva poena. Za isti rezultat sleduje im po poen.


- Fantastična pobeda protiv favorizovane reprezentacije Mađarske – prezadovoljan je sportski direktor SSS Srećko Pejović.- Posle prve serije svi mađarski strelci su bili uspešniji od naših, pa smo gubili smo sa 6:0. Drugu smo dobili sa 4:2, dok smo u trećoj i četvrtoj dominirali, obe serije smo dobili sa po 6:0.


U meču protiv Mađarske za Srbiju su gađale Marija Kolarević, Marija Malić i Đorđe Savić. Kolarevićeva je za rivala imala evropskog juniorskog prvaka  i svetskog omladinskog rekordera MK puškom ležeći Zalana Peklera i pobedila ga sa 6:2. Marija Malić je takođe osvojila šest poena protiv Viktorije Hurai, a dvoboj Đorđa Savića i Lee Horvat je završen 4:4. U reprezentaciji Srbije u Osijeku su još Veljko Ilić i Marija Zavišić.


Drugi meč grupe, između Hrvatske i Austrije završen je nerešeno 12:12, a u raspucavanju je pobedila Hrvatska. Srbija se u subotu sastaje sa Hrvatskom i Austrijom.


U drugoj grupi su Francuska, Italija, Norveška i Švedska. Posle takmičenja po grupama prvoplasirani će se sastati u finalu, a drugoplasirani u meču za bronzu.

Datum: 21.10.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...