Četiri medalje za pilote paraglajdera u preciznom sletanju

Prvo mesto ekipno, drugo mesto u ukupnoj konkurenciji, prvo i treće mesto u ženskoj konkurenciji - rezultat je učešća naših pilota paraglajdera sa trećeg takmičenja u okviru Svetskog kupa.

Nakon takmičenja u Indoneziji i Tajlandu, predstavnici Srbije u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje učestvovali su na takmičenju u Portugalu u mestu Montaregle, održanom od 24. do 26. maja. Ekipa Srbije u sastavu: Goran Đurković (PK "Berkut" Vršac), Jovan Novak (KSL "Ares" Beograd), Milica Marinković (AK "Aero-EDU" Beograd) i Tamara Kostić (PK "Berkut" Vršac) osvojila je prvo mesto od jedanaest ekipa koje su učestvovale. U ženskoj konkurenciji, Milica Marinković osvojila je zlatnu medalju, a Tamara Kostić bronzanu. Goran Đurković je nastavio seriju sjajnih rezultata u svetskom kupu, pa je prethodno osvojenom prvom mestu u Indoneziji, sada pridodao drugo mesto. Jovan Novak se takođe našao u vrhu tabele, osvojivši peto mesto.Trenutno, u generalnom plasmanu, posle održana tri takmičenja, Goran Đurković je drugi, Jovan Novak četvrti, Tamara Kostić druga u ženskoj konkurenciji, dok je Milica Marinković neučestvovanjem na prethodna dva takmičenja u neznatnom zaostatku, ali ovim odličnim rezultatom na putu je da se domogne vrha tabele. "Uprkos veoma kompleksnim meteo uslovima, slaboj utreniranosti i jakoj konkurenciji osvojila sam zlato. To je samo zagrevanje za predstojeće Svetske igre i Svetsko prvenstvo. Planiram da se sa završnog takmičenja u Svetskom kupu u Maleziji vratim okićena zlatom," kaže Milica.

Ovim takmičenjem završena je tačno polovina nadmetanja u Svetskom kupu. Slede još Srbija 20. septembra, Rumunija 27. septembra i Malezija 16.oktobra.

Naše paraglajderiste u disciplini precizno sletanje očekuje izuzetno zanimljiva sezona. Pored domaćih takmičenja, odlaze najpre na Svetske igre u Kolumbiji od 25. jula do 4. Avgusta, a ubrzo zatim i na Svetsko prvenstvo u susednoj BiH od 18. do 25. avgusta.

FAI Svetski kup - sistem od šest takmičenja Međunarodne vazduhoplovne federacije (FAI) organizovanih na evropskom i azijskom kontinentu. Učešće na svakom takmičenju se boduje za konačan plasman. Goran Đurković iz PK "Berkut" iz Vršca, poslednje dve godine sa Svetskog kupa se vraćao sa bronzanom medaljom.

Svetske igre su organizovane i regulisane od strane Međunarodne asocijacije svetskih igara (International World Games Association - IWGA), pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta (International Olympic Committee - IOC). Ove 2013. godine održaće se u Kaliju u Kolumbiji, u trajanju od 11 dana - od 25. jula do 04. avgusta 2013. Programom su obuhvaćena 32 sporta, uključujući padobransko (canopy piloting) i paraglajding (precizno sletanje). Srbiju će predstavljati paraglajderisti Goran Đurković, Jovan Novak i Milica Marković.Datum: 29.05.2013.
Autor: Svetlana Dragićević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Aleksandar Đorđević - Hvala svima...
+ Adidas BOOST tim trčaće na Novosads...
+ 1. Svetski izazov u planinskom skejtb...
+ 5. Beogradska trka Deda Mrazeva
+ Amela Terzić na Ženskoj trci 2011

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...