x

Na EXPO-u Čikaškog maratona predstavljen 31. Beogradski maraton 2018.

Na EXPO-u Čikaškog maratona predstavljen 31. Beogradski maraton 2018.
Na upravo završenom Abbott Health & Fitenss Expo-u Čikaškog maratona (specijalizovani sajam turističke i sportske privrede koja prati svetski trkački pokret), delegaciju Beograda predvodio je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović. Tom prilikom predstavljeni su Beograd, Beogradski maraton, njegovo 31. izdanje 2018. kao i drugi dogadjaji koje organizuje Beogradski maraton.

Povodom posete Čikagu i predstavljanja grada Beograda i Beogradskog maratona na Expo-u Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda i šef delegacije u Čikagu je izjavio: “Izuzetno smo zadovoljni posetom gradu Čikagu i Čikaškom maratonu. Tokom boravka imali smo niz sastanaka sa predstavnicima Čikaga sa kojim Beograd ima pobratimske odnose od 2005. godine. Konstatovali smo da postoje velike mogućnosti za dalje unapredjenje naših odnosa i dogovorili smo dalje medjusobne posete kao i moguće konkretne vidove saradnje”

“Novi nivo pobratimskih i partnerskih odnosa izmedju Čikaškog i Beogradskog maratona stvorio je prostor za dalje unapredjenje saradnje dva maratona u različitim oblastima. Ubedjeni smo da će od toga mnogo koristi imati ne samo Beogradski maraton nego i grad Beograd – posebno u domenu promocije i povećanog turističkog prometa, unapredjenja tehničke organizacije, kao i saradnje gradskih službi i organizatora maratona” – zaključio je Andreja Mladenović.

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona je u povodu posete Čikagu izjavio: „Vrlo smo zadovoljni kako je naš štand bio opremljen i posećen. Posebno smo zadovoljni činjenicom da je bilo mnogo zainteresovanih trkača koji su posetili naš štand i da su pokazali interesovanje da dođu u Beograd i učestvuju na Beogradskom maratonu. Zahvalni smo gradu Beogradu i Turističkoj organizaciji Beograda, što su prepoznali značaj Beogradskog maratona i kao turističkog događaja i što smo zajedno nastavili projekat „Predstavljanje Beogradskog maratona“ na određenim destinacijama u svetu. Uvereni smo da ćemo zajednički i u narednom periodu kvalitetno promovisati glavni grad Srbije i Beogradski maraton, s obzirom da su prethodne prezentacije pokazale pozitivne rezultate kada je u pitaju dalje povećanje broja samoplatežnih inostranih učesnika i gostiju iz celog sveta“ -  izjavio je Nikolić.

Nikolić je posebno ukazao i na činjenicu da su kretanja u turističkom sektoru, kada je trkački pokret u pitanju vrlo pozitivna i u stalnom porastu i da se Beograd i Beogradski maraton sada organizovano pozicioniraju na svetskoj sportskoj i turističkoj mapi.

Grad Beograd, Beogradski maraton, Turistička organizacija Beograda i aerodrom “Nikola Tesla” predstavili su poslovnu i turističku ponudu Beograda, Srbije i Beogradskog maratona tokom održavanja jubilarnog 40. Čikaškog maratona. Ovo je drugi put da se TOB i Beogradski maraton predstavljaju na ovom izuzetno značajnom i popularnom događaju. Tokom dva dana koliko je trajao ovaj specijalizovan sajam, TOB i Beogradski maraton su podelili nekoliko hiljada brošura i promotivnog materijala Beograda, Srbije i Beogradskog maratona. Tokom Expo- a održan je niz sastanaka sa predstavnicima specijalizovanih turističkih agencija iz SAD, Kine, i drugih delova sveta koje su zainteresovane za saradnju i realizaciju posebnih turističkih paketa za dolazak velikog broja stranih trkača u Beograd i na Beogradski maraton.

Ovogodišnji EXPO Čikaškog maratona je posetilo preko 150.000 učesnika i gostiju iz više od 140 zemalja sveta.

U nedelju 08. Oktobra 2017. održan je 40. Čikaški maraton, jedan iz serije The World MARATHON MAJORS – najvećih svetskih maratona, uz učešće više od 46.000 trkača iz preko 140 zemalja sveta. Događaj oko staze u Čikagu pratilo je više od 1.700.000 gledalaca uz podršku 12.000 volontera i preko 2.000 članova medicinskih ekipa. Čikaški maraton je doprineo privredi grada Čikaga sa 284 miliona dolara.
31. Beogradski maraton biće održan u subotu 21. Aprila 2018. godine.

Datum: 13.10.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...