x

Milanu Jovetiću priznanje JSD Partizan

Milanu Jovetiću priznanje JSD Partizan

 Kuglašu Partizana Milanu Jovetiću, članu šampionske ekipe Srbije na Prvenstvu sveta u Detenhajmu u maju, pripalo je “Posebno priznanje JSD Partizan” namenjeno osvajačima medalja sa Olimpijskih igara, Svetskih i Evropskih prvenstava i Mediteranskih igara. Priznanje je na tradicionalnoj svečanosti, kojom je obeležen i 72. rođendan crno- bele sportske porodice, primio, u ime Milana Jovetića, predsednik Kuglaškog kluba Partizan Zoran Dragović. Na svečanosti u Sportskom centru Teleoptik za najuspešniji muški klub proglašen je fudbalski klub, osvajač “duple krune” u prošloj sezoni, dok je u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo karate klubu, osvojaču Kupa Srbije. Priznanje za najuspešnije sportist u senirskoj konkurencije dobili su vaterpolista Nikola Jakšić i strelac Andrea Arsović, dok je najuspešniji trener Marko Nikolić, bivši šef stručnog štaba fudbalskog kluba. Ostala priznanja:

  • Najuspešnija juniorska ekipa (muškarci): vaterpolo klub.
  • Najuspešniji junior: Darko Brašnjović (džudo klub).
  • Najuspešnija juniorka: Aleksandra Janković (karate klub).
  • Najuspešniji pionir: Sava Ljujić (streljački klub);
  • Najuspešniji amaterski radnik JSD Partizan: Radovan Radinović
  • Najuspešniji radnik radne zajednice JSD Partizan: Vesna Palibrkić (Radna jedinica Stadion)
Za osvojene medalje priznanja su pripala i: Andrei Arsović (streljački klub), za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu; Radomiru Drašoviću, Nebojši Toholju, Petru Tomiću, Nikoli Lukiću, Đorđu Vučiniću, Marku Jankoviću, Filipu Radojeviću, Petru Velkiću, Milutinu Belopavliću, Nikoli Radonjiću (svi vaterpolo klub), za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore, Nenadu Beđiku i Milošu Vasiću (veslački klub), za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore; Igoru Đeriću i Aleksandru Beđiku (veslački klub), za osvojenu srebrnu medalju Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine, Tadiji Tadiću (košarkaški klub) za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu, Dušanu Tanaskoviću i Stevanu Karapandžiću (košarkaški klub) za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu.

Na svečanosti u Sportskom centru Teleoptik, predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić je istakao:

- Za sve kojima je Partizan u srcu, 4. oktobar je važan dan u našoj sportskoj kući, kada je cela crno – bela porodica na okupu. Ovo je dan kada sumiramo uspehe, ali i konstatujemo i teške trenutke kroz koje svaka porodica neminovno prolazi i iz kojih, porodice kao što je naša, uvek izađu još jače i bolje. Ove sezone su klubovi JSD Partizan u seniorskoj konkurenciji osvojili pet titula prvaka države. U pojedinačnoj konkurenciji osvojeno je više od 100 medalja. Na međunarodnoj sceni, kada su u pitanju svetska i evropska prvenstva, osvojeno je šest medalja u seniorskoj konkurenciji i 13 u mlađim kategorijama i zbog toga možemo sa mnogo optimizma, iako su okonosti, pre svega ekonomske, veoma teške, da gledamo u budućnost.

Posebna priznanja dobili su i klubovi, prvaci i osvajači Kupa u seniorskoj konkurenciji: fudbalski klub, vaterpolo klub, ženski karate klub, biciklistički klub, veslački i klub dizača tegova u ženskoj konkurenciji.


Datum: 05.10.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...