Zoran Katanić nagrađen Majskom nagradom Sportskog Saveza Srbije
Raketni modelar Zoran Katanić iz Aerokluba "Sremska Mitrovica" dobitnik je prestižnog priznanja Sportskog saveza Srbije - "Majska nagrada" u kategoriji sportista neolimpijskih sportova. Zoranu je nagrada uručena 25. maja u sali Skupštine Srbije uz prisustvo brojnih predstavnika državnih institucija, sportskih stručnjaka i sportskih radnika.

Sportski savez Srbije je nagradivši Zorana Katanića prepoznao i potvrdio njegov sjajan rad i uspehe koje niže u raketnom modelarstvu. "Moram priznati da me je zoran-katanic-nagradjen-majskom-nagradom-sportskog-saveza-srbijedodela ove nagrade iznenadila i obradovala, jer je to nagrada koja se može dobiti jednom u životu i dobijaju je najbolji od najboljih. Bila mi je čast da me na dodeli priznanja pozdravljaju svi oni koji znače u srpskom sportu, kako nekada, tako i danas," ističe Zoran utiske o dobijenoj nagradi.

Ovo najznačajnije društveno-sportsko priznanje u Srbiji samo je poslednja od nagrada koju je Zoran Katanić pridodao svom predugačkom spisku svega do sada postignutog. Prošla godina je za njega bila naročito uspešna. Od strane Vazduhoplovnog saveza Srbije nagrađen je statuom "Zlatni Orao", kao najbolji sportista vazduhoplovac u 2012. godini. To mu je bio drugi "Orao" u karijeri, nakon što je prvog dobio 2004. godine. Svetsko prvenstvo raketnih modelara, održano prošle godine u Slovačkoj, bilo je takmičenje njegove karijere. Proglašen je za najboljeg sportistu seniora od ukupno 165 takmičara. U dve kategorije u koje se takmičio postao je svetski prvak, osvojio četiri medalje u pojedinačnoj i četiri medalje u ekipnoj konkurenciji. Pored svetskog prvenstva, učestvovao je tokom čitave godine na takmičenjima u okviru svetskog kupa, gde je nakon 24 takmičenja zauzeo u jednoj kategoriji prvo mesto od 299 takmičara i u drugoj kategoriji osvojio treće mesto od 426 takmičara. Paralelno, poneo je i titulu državnog prvaka u jednoj kategoriji u kojoj se takmičio.
Svi ostali uspesi, dugogodišnje iskustvo i rad modelarske porodice Katanić vrlo su poznati vazduhoplovnoj zajednici, te je samo kao kruna minulih postignuća došla i "Majska nagrada". Ove godine Zorana i njegove kolege raketne modelare očekuje evropsko prvenstvo u Bugarskoj, a na istom mestu 2014. godine sledi novo svetsko prvenstvo, za koje se reprezentacija vredno priprema, kako bi uspešna tradicija bila nastavljena.Datum: 28.05.2013.
Autor: Svetlana Dragićević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Aleksandar Đorđević - Hvala svima...
+ Adidas BOOST tim trčaće na Novosads...
+ 1. Svetski izazov u planinskom skejtb...
+ 5. Beogradska trka Deda Mrazeva
+ Amela Terzić na Ženskoj trci 2011

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...