x

Počelo je prijavljivanje za prvi Beogradski polumaraton

Počelo je prijavljivanje za prvi Beogradski polumaraton

Prvi Beogradski polumaraton biće održan 3. decembra 2017. godine, a u sebi će sadržati trku na 21,1 km kao i trku na 10 km.

Gradonačelnik Beograda g. Siniša Mali je najavio da Grad Beograd podržava ovu manifestaciju.

– Naša je obaveza da podržimo ovakvu manifestaciju koja doprinosi i promociji našeg grada i promociji zdravog života, istakao je Mali, koji je ostavio mogućnost svog učestvovanja i u ovoj trci, budući da je već imao priliku da ove godine istrči polumaraton na Beogradskom maratonu.

On je najavio da će svi veliki infrastrukturni radovi koji su u toku u srpskoj prestonici biti završeni do 3. decembra i da će gradske saobraćajnice biti prohodne za održavanje ove manifestacije.  

– Nakon 30 godina Beogradskog maratona, u našoj prestonici će u drugoj polovini godine biti organizovan još jedan značajan trkački spektakl. Beograd se na ovaj način približava drugim velikim gradovima u svetu, od Budimpešte do Praga, Njujork, Čikaga… koji u svom kalendaru već imaju trke polumaratona, do Londona koji kreće sa polumaratonom sledeće godine. Beograd kreće već ove godine – istakao je Mali i zahvalio organizatoru trke, preduzeću „Beogradski maraton” na naporu, istrajnosti i energiji i rekao da će kao i uvek, Beograd biti uz Beogradski maraton.

On je izrazio zadovoljstvo što će u glavnom gradu Srbije biti organizovan još jedan trkački spektakl i pozvao Beograđane da se u što većem broju pridruže ovoj sjajnoj manifestaciji i na taj način još jedanput pošalju lepu sliku sporta i zdravlja u svet.

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, tim povodom je izjavio: “Pozivamo sve zainteresovane trkače, da što pre obezbede sebi mesto u jednoj od dve trke, jer je broj mesta ograničen na po 2000 trkača, tj. ukupno 4000 učesnika. Ovogodišnji, prvi Beogradski polumaraton biće dobra prilika za sve buduće učesnike 31. Beogradskog maratona da provere svoju formu i da imaju dodatni motiv da treniraju u narednom periodu. Učesnike u “Beogradskih 21” i “Beogradskih 10” očekuje nova, atraktivna staza.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na internet stranici Beogradskog maratona www.bgdmarathon.org


Datum: 04.10.2017. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...