x

RK Partizan na Kosovu

RK Partizan na Kosovu

Rvački klub “Partizan” je pre dva dana otvorio svoj ogranak pod nazivom “Mokra Gora” u Ibarskom Kolašinu. Nasuprot teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se klub nalazi, RK “Partizan” je obezbedio osnovni rekvizit za bavljenje ovim sportom – borilište, obezbedio stručne saradnike i adekvatnu prezentaciju ovog sporta.  

Rajko Baltić, direktor Rvačkog kluba Partizan je izneo utiske sa otvaranja sekcije:

“Ponosan sam na to što smo uspeli da obezbedimo konkretne uslove za razvoj najtrofejnijeg olimpijskog  sporta na Kosovu. Minuli rezultati rvačkog sporta u Srbiji pokazali su da nismo slučajno najtrofejniji olimpijski sport. Rvački Savez Srbije zajedno sa klubovima radi na daljnjem omasovljenju i popularizaciji ovog sporta. Naš klub kao evropski šampion i jedan od najuspešnijih srpskih klubova daje svoj doprinos u pravcu dalje popularizacije i razvoja rvačkog sporta kod nas. Izuzetno sam zadovoljan što smo nasuprot otežavajućim okolnostima i teškom “bistvovanju” obezbedili deci sa Kosova da se bave ovom najstarijom viteškom veštinom  uz mogućnost da jednog dana postanu šampioni. Ovo su konkretni potezi i direktna pomoć ne samo za decu , već za lakši i svestraniji život našeg naroda na Kosovu. Očekujem da iz ove sekcije izrastu vrhunski sportisti i reprezentativci koji će u budućnosti braniti boje Srbije na međunarodnoj sceni. Svoju tvrdnju potkrepljujem činjenicama da se radi o deci Gorštaka koja su zdrava, sposobna i spremna za velika dela jer su opstali na srpskoj zemlji u izuzetno teškim životnim uslovima.

RK Partizan će u budućnosti stajati u potpunosti iza ovog projekta kako u stručnom, tako i u materijalnom smislu želeći da budemo dobar primer drugima kako bi bili na konkretan način prisutni i dali adekvatan značaj ukupnom životu našeg naroda na Kosovu. Koristim priliku da se zahvalim ljudima iz rukovodstva sekcije “Mokra Gora” , opštini Zubin potok , Osnovnoj školi Jovan Cvijić , pojedincima i ustanovama koji su pomogli realizaciji ovog projekta.

Datum: 29.09.2017. Autor: RK Partizan

PROČITAJTE JOŠ...