16.09.2017. - Dan pešačenja u Srbiji
Planinarski savez Srbije izvešće  Republičku akciju pod nazivom „Dan pešačenja u Srbiji“  u subotu 16.septembra 2017. godine. Toga dana na pešačenje se pozivaju građani, omladina, deca, porodice, prijatelji........ širom Srbije.

Pešačenje se organizuje u više od 25 gradova Srbije. Akcije pešačenja u gradovima Srbije organizuju lokalna Planinarska društva i Klubovi. Staze za pešačenje u gradovima i neposrednoj prirodnoj okolini izletišta biće obeležene i prilagođene za sve uzraste i fizičke mogućnosti. Staze su dužine 3km; 5-8km; mogu biti i duže za spremnije pešake. Vodiči na stazama biće članovi Planinarskih društava.

Polasci na pešačenje sa predhodno objavljenih polazišta u svim gradovima biće od 9 do 10 časova ujutro.

Veliku akciju pešačenja u Srbiji podržavaju sve lokalne uprave, turističke organizacije, sportski savezi i institucije, na preporuku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Organizovanje ove jedinstvene akcije „Dan pešačenja“ rezultat je projekta koji je Planinarski savez realizovao u više gradova Srbije od 2014. godine uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

„Dan pešačenja u Srbiji“ organizovaće se ubuduće svake godine, u drugoj suboti meseca septembra. Cilj i namera jeste ukazivanje na značaj pešačenja kao rekreativne i sportske discipline koja je pristupačna svakome kao poželjan izbor aktivnosti za održavanje dobrog zdravlja, lične i socijalne motivacije.   

Značajan rezultat ove akcije jeste široki razvoj mreže staza za pešačenje po gradovima i mestima Srbije, koja postaje važan deo turističke i sportske infrastrukture.

Datum: 09.09.2017.
Autor: Planinarski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Dan pešačenja u Srbiji 2017

POVEZANE VESTI...
+ Povratak boksa u Beograd
+ Počinje superligaška trka, u najavi...
+ Integraciji dece sa smetnjama u razvo...
+ „Duple krune“ za Jovanovića i Si...
+ Andrea Arsović na Sajmu sporta u Haj...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...