" /> " />
x

Poul-Erik Hoyer novi predsednik Svetske badminton federacije

Poul-Erik Hoyer novi predsednik Svetske badminton federacije

U Kuala Lumpuru, glavnom gradu Malezije, završeni su Forum članica i Izborna skupština Svetske badminton federacije (BWF) na kojoj je za novog predsednika izabran Poul-Erik Hoyer iz Danske. Sa 145 glasova za i 120 protiv, nakon višemesečne predizborne utakmice, aktuelni predsednik Evropske badminton konfederacije i olimpijski šampion iz Atlante, Hoyer dobio je veću podršku od protivkandidata Justiana Suhandinate, legende indonežanskog i svetskog badmintona. Na najmasovnijem okupljanju u istoriji svetskog badmintona, za novog potpredsednika Svetske badminton federacije izabran je Gustavo Salazar Delgado iz Perua, aktuelni predsednik Panameričke badminton konfederacije. Ovom prilikom izabrano je i 17 novih članova borda. Predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije, Radomir Jovović, predstavljao je našu državu odn. nacionalni Savez na najvećoj smotri svetskih badminton lidera.

Svetska badminton federacija ima 177 država članica koje, u zavisnosti od usvojenih kriterijuma, raspolažu sa jednim ili više glasova odn. maksimalnih pet. Pored preko 200 delegata, prisutnih u Kuala Lumpuru, najveće godišnje planetarno okupljanje činili su i brojni predstavnici svih kontinentalnih federacija, članovi bordova i komisija. U jednoj od svetskih prestonica badmintona upriličeno je i velelepno gala veče tokom kojeg su najbolji u 2012. godini prigodno nagrađeni. Predstavljanje malezijske kulture, muzike i običaja nije izostalo. Poslednji put u ulozi domaćina našao se i, sada već, bivši predsednik Dr. Kang. Među oko 600 zvanica našlo se preko 200 najboljih svetskih igrača iz 30 država koje uzimaju učešće na Svetskom prvenstvu za mešovite timove pod nazivom '2013 LI Ning BWF Sudirman Cup ' koje se upravo održava u glavnom gradu Malezije. Zvezda gala večeri kao i svetskog prvenstva, koji su kao i ostali događaji privukli izuzetnu medijsku pažnju, svakako jeste Lee Chong Wei, malezijski takmičar, vicešampion olimpijskih igara u Pekingu i Londonu i jedan od najboljih igrača u istoriji ovog sporta. U periodu od 21. avgusta do 14. juna 2012. godine, Lee Chong Wei se nalazio punih 199 nedelja na prvom mestu Svetske rang liste.

'Zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Svetske badminton federacije, priliku da ima predstavnika na okupljanju, koje je apsolutno najveće i najvažnije u ovom olimpijskom sportu, dobio je naš nacionalni Savez. Značaj aktivnog učešća na zvaničnoj skupštini, naročito kada je izborna u pitanju, kao i održavanje brojnih formalnih i neformalnih sastanaka, održavanje postojećih i uspostavljanje novih kontakata, aktivnosti su koje imaju nemerljiv značaj za srpski badminton i promociju države. Naše međunarodne aktivnosti su poslednjih godina intenzivirane. Sada Srbija igra značajniju ulogu i u međunarodnim okvirima. Naš Savez, koji obeležava dve decenije postojanja, prepoznaje se po odličnoj organizaciji, sistematskom pristupu u radu i sve boljim rezultatima. Jednostavno, uspeli smo da se izdvojimo među brojnim kako kontinentalnim tako i svetskim federacijama što su upravo reči novog predsednika, g-din Hoyera kao i potpredsednika g-din Delgada. U zvaničnim sastancima, koje smo imali u Kuala Lumpuru, upućene su iskrene čestitke Badminton savezu Srbije. Takođe, dobili smo potvrdu da ćemo ubuduće moći da računamo na značajnu podršku Svetske badminton federacije', izjavio je Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije.

 

Datum: 23.05.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...