Integraciji dece sa smetnjama u razvoju kroz sport

Na bazenima SRC „Olimp Zvezdara“ održana je manifestacija „Igre bez granica na vodi“ kojom se već tradicionalno obeležava završetak letnje sezone kupanja, a koja okuplјa naše sugrađane, decu i mlade pre svega, oba pola i svih vidova invaliditeta iz svih delova Grada.

„Igre bez granica na vodi“su ujedno i najava početka projekta „Sport za sve“, koji realizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, uz podršku UNICEF-a i NCR Fondacije.  

Svu radost i lepotu druženja pokazalo je oko 150 učesnika  iz brojnih ustanova socijalne i zdravstvene zaštite sa teritorije Grada Beograda – Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine, Centar za smeštaj odojčadi, dece i omladine "Zvečanska", Ustanova za decu i mlade "Sremčica",  Specijalna bolnica iz Sokobanjske i Klinika za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“. Sa nama su takođe bili i predstavnici brojnih škola “, „Dragan Kovačević“, „Boško Buha“  Farmaceutsko fizioterapeutska škola. Aktivno su se uklјučila brojna udruženja i organizacije - „Živimo zajedno“, „Pobednik“, „ DSRI Zvezdara“, Asocijacija za promovisanje inkluzije.

Svaka podrška je od izuzetnog značaja osobama sa invaliditetom, a inkluzija je naročito bitna za razvoj našeg društva  izjavila je Nataša Stanisavlјević, Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Sport pomaže smanjenju diskriminacije i izolacije dece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica.

"Sport doprinosi integraciji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i njihovih porodica. On osnažuje decu i pomaže im da prepoznaju svoje potencijale, a zajednici da bude otvorena i uklјuči kao ravnopravne članove društva", izjavio  je Mišel Sen Lo,  direktor UNICEF-a u Srbiji.

Zahvalјujući fondaciji NCR i partnerstvu UNICEF-a i Grada Beograda, do kraja godine biće organizovan niz sličnih manifestacija i kontinuiranih sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim će se dodatno promovisati i podsticati značaj sporta i fizičke kulture i inkluzivni pristup kao bitan deo sistema društvenih vrednosti zajednice.


Datum: 07.09.2017.
Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Igre bez granica na Olimpu
+ Završeno Prvenstvo Srbije i Trofej B...
+ U Istanbul sa 17 posada
+ Inđijci i Subotičani najuspešniji...
+ Održan Trofej Beograda u streličars...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...