U Istanbul sa 17 posada

Istanbul će 9. i 10. septembra 2017. biti domaćin Balkanskog prvenstva. Na osnovu rezultata na izbornoj regati u avgustu svoje mesto u srpskom timu za takmičenje u Turskoj obezbedilo je osam juniorskih posada i devet kadetskih. U skifu za kadete nastupiće Matej Nežić, u dubl skulu Kosta Petković i Veljko Matić, u dvojcu bez kormilara Todor Stanković i Petar Isaković, u četverac skulu Slavko Savić, Kosta Petković, Veljko Matić i Matej Nežić, u četvercu bez kormilara Ivan Katić, Rastko Ratajac, Dušan Stefanović i Milan Ibročić, a u osmercu Ivan Katić, Rastko Ratajac, Todor Marković, Miroslav Jovanović, Nikola Milošević, Nikola Mirilo, Dušan Stefanović, Milan Ibročić i kormilar Boško Kostić. Milana Klepić veslaće u skifu za kadetkinje, Maša Bugarski i Aleksandra Dinčić u dubl skulu, a u četverac skulu Jana Tarabić, Maša Bugarski, Aleksandra Dinčić i Milana Klepić.

U konkurenciji juniora u Istanbulu će se ogladati Vukašin Pivač u skifu, Danilo Selaković i Aleksa Petrović u dublu skulu, Veljko Milovanović, Vukašin Pivač, Danilo Selaković i Aleksa Petrović u četevrac skulu, Andrija Simeunović i Lazar Laković u dvojcu bez kormilara, Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda u četvercu bez kormilara, a Lazar Ristić, Marko Torbica, Andrija Simeunović, Lazar Laković, Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda i kormilar Boško Kostić u osmercu. Jovana Stanivuk veslaće u skifu za juniorke, a u ovoj kategoriji Anđela Nišević i Nataša Ilić nastupiće u dubl skulu.

– Kada je konkurencija juniora u pitanju najviše u Istanbulu očekujemo od posada koje su nastupile na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu za juniore u Trakaiju. To su skifista Pivač, dubl skul Selaković, Petrović, četverac bez kormilara Lijeskić, Mladenović, Tričković, Izda, kao i ženski dubl skul Nišević, Ilić koji je mnogo napredovao nakon planetarnog šampionata. Takođe, verujemo da i skifiskinja Stanivukova, koja je ove godine na velikim svetskim takmičenjima veslala za Austriju, može da napravi ozbiljan rezultat s obzirom na sve što je do sada pokazala u ovoj sezoni. Veće čamce činiće kombinacije, a njihov rezultat je teško nagovestiti pošto su imali malo zajedničkih treninga – kazao je trener Petar Ibročić, pored koga će u stručnom štabu reprezentacije Srbije na Balkanskom prvenstvu biti i Lazo Pivač, Goran Todorović, Radivoj Mijatov, Vladimir Mojić i Aleksandar Smiljanić.

Prvi čovek struke Veslačkog kluba Danubius 1885 kaže da će kadetsku reprezentaciju predvodti petorica veslača koji su u dosadašnjem delu sezone pokazala najviše.

– U prvom redu aduta za visok plasman u kadetskoj konkurenciji trebalo bi da budu skifista Nežić, dubl skul Petković, Matić i dvojac bez kormilara Stanković, Isaković. Nežić, Petković i Matić će veslati i u četevrac skulu sa Savićem, a jedina stvar koja bi mogla da se ispreči na putu ka visokom plasmanu ove posade moglo bi da bude to što u Istanbul putuje bez ijednog zajedničkog treninga. Za razliku od ovog čamca, kadetski osmerac, iako ga čine veslači iz tri kluba, Danubiusa 1885, Smedereva i Partizana, krajem avgusta i početkom septembra imao je zajedničke pripreme na Srebrnom jezeru. Izuzetno je napredovao i sa optimizom očekujemo i nastup ovog čamca. Doduše, u kadetskoj konkurenciji sve je uvek otvoreno, a videćemo na licu mesta kakve će čamce iskombinovati ostale reprezentacije, pre svega izuzetne selekcije Turske, Rumunije i Grčke… - istakao je Ibročić.

Put Istanbula reprezentacija putuje u četvrtak, a pored takmičara i trenera, u srpskoj ekspediciji biće i generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović i koordinator kadetske reprezentacije Nikola Stojić.


Datum: 06.09.2017.
Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Završeno Prvenstvo Srbije i Trofej B...
+ Igre bez granica na Olimpu
+ Inđijci i Subotičani najuspešniji...
+ Reprezentacija Beograda bolja od Makp...
+ Održan Trofej Beograda u streličars...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...