x

Otvorena novosadska kuglana – lepotica „Alimenta“

Otvorena novosadska kuglana – lepotica „Alimenta“

Nova kuglana sa četiri staze „Alimenta“ na Futoškom putu u Novom Sadu otvorena je u prisustvu velikog broja  istaknutih kuglaških i sportskih radnika, veterana i prijatelja kuglanja.

- Možemo da se ponosimo ovim prekrasnim objektom  - istakao je u pozdravnoj Radovan Šunjka, predsednik Kuglaškog saveza Vojvodine. – Sva priznanja pripadaju Mariji Krstić kuglašici i predsedniku kluba „Alimenta“ koja je  ispunila svoj san, a Novom Sadu podarila još četiri vrhunske staze.

Predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović je istakao da svaki kuglaš i kuglašaki radnik mora da uživa na ovakvim svečanostima:

- Prošle gdine je kuglanje sa 14 medalja od toga sedam zlatnih, bilo najuspešniji neolimpijski sport u Srbiji. Ove  godine je Srbija osvojila četvrtu titulu u muškoj konkurenciji na Šampionat sveta u maju a sada  proslavljamo, mogu slobodno da kažem, još jedan veliki  uspeh jer smo bogatiji za divanu kuglanu. Želim Mariji Krstić i kuglašicama „Alimente“ mnogo uspeha i pobeda na ovim izvanrednim stazama...

Dragojlović i Šunjka su  uručili spomen plakete klubu Alimenta za sećanje na otvaranje kuglane.

- „Alimenta“ je ove godine osvojila Kup Srbije i to kao srpskoligaš što će ostati upisano u anale  srpskog kuglanja, plasirala se u Super ligu Srbije i otvorili smo i novu kuglanu. Nadam se da ćemo i u elitnom društvu na našim stazama nastaviti sa dobrim rezultatima. Zahvaljujem se Minji Zeljkoviću iz „Vest izgradnje“ koja je sagradila kuglanu, kao i svima u klubu i oko njega koji su pomagali da novu sezonu dočekamo na svojim stazama – istaka le Marija Krstić predsednik kluba i uspešna poslovna žena, vlasnica fabrike „Alimenta“.

Svečanosti su prisustvovali i Stevan Popov ispred Grada Novog Sada, istaknuti slovenački  kuglaški radnik Franc Gornik rukovodilac sektora za marketing Međunarodne kuglaške federacije na devet čunjeva – klasik (VNBA NBC), potpredsednik KSS Zoran Stanojević, član UO KSS Boba Božić,  Vojko Pavlović generalni sekretar KSS, Lazar Šunjka sekretar KSV, Miloš Mitrović predsednik i Mirko Čukvas član TK KSS, predsednik Sudijske komisije KSS Jovan Boda,  selektor seniorki Dragan Fatović, juniorki Julijana Vukadinović i kadetkinja Ljubomir Štetin, nekadašnji prvak sveta Dušan Ilić, jedna od najistaknutijih reprezentativki  Jugoslavije Margit Tot,  Eva  Hatala najtrofejnija jugoslovenska i srpska biciklistkinja, prijateljica Marije Krstić, brojne kuglašice i kuglaši, ugledni privrednici i prijatelji kuglaškog sporta.

Odigrana je i revijalna nezvanična utakmica između Alimente i reprezentacije Novog Sada. Rezultat je bio u durgom planu. Završena je sa 3.384:3.171 u čunjevima i 6:2 u poenima igračica za reprezentaciju Novog Sada. Blistala je u selekciji Novog Sada reprezentativka zrenjaninskog Kristala Novosađanka Maja Đukić sa 648 čunjeva („prolaz“ 337!!)  i ponela epitet igračice utakmice, dok je kod Alimente odlično odigrala reprezentativka Jasmina Anđelković 583 čunja.

Kuglašica  Alimente Mirjana Kukić  se oprostila od igranja za prvu ekipu i Marija Krstić joj je uručila prigodni suvenir:

- Nemojte slučajno da napišete da sam se oprostila od kuglanja. To ne dolazi u obzir! Igraću ja još dugo, za sebe - poručila je Mirjana Kukić.

ALIMENTA – REPREZENTACIJA NOVOG SADA 3.171:3.384 (2:6). Rezultati kuglašica: Mirjana Kukić – Borka Nakomčić 0:1 (257, igrala zamena Biljana Mikašinović 251, ukupno 508:518, 1:3), Melanija Kolbas – Marijana Oros 0:1 (478:608, 0:4), Zora Jokanović – Slobodnaka Todić 0:1 (231, igrala zamena Mirjana Ćirić 259, ukupno 490:580, 0:4), Nevenka Joković - Angela Zolnai 1:0 (561:520, 2,5:1,5), Jasmina Anđelković- Maja Đukić 0:1 (583:648, 0:4), Kristina Ljubenković - Brigita Zolnai 1:0 (551:510, 3:1). U reprezentaciji Novog Sada igrale su Nakomčić (Novi Sad 1932), Oros (Radnički), Todić (Bačka), A. Zolnai i B. Zolnai (SPC Vojvodina) i Đukić (Kristal, Zrenjanin). Sudio je Dragan Jovičić.
 
Datum: 03.09.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...