x

Besplatna škola rukometa kreće sa radom

Besplatna škola rukometa kreće sa radom

Rukometni klub Radnički 1964 posle samo jedne i to uspešne godine bivstvovanja na rukometnoj mapi Srbije kreće sa unikatnim projektom u Srbiji – besplatnom školom rukometa za dečake i devojčice. Cilj kluba je kako da približi ovaj sport tako i da omogući svoj deci koja do sada nisu imala mogućnosti da se bave rukometom a u krajnjoj liniji i da iz pomenute škole u budućnosti priključi najtalentovanije seniorskom pogonu.

- Rukometni klub Radnički 1964 počinje sa besplatnom školom rukometa za dečake i devojčice školskog uzrasta. Ideja je da se ovaj trofejni sport približi što većem broju dece i shodno tome smo se odlučili na ovaj hrabar, pionirski potez. Važno je napomenuti da roditelji neće imati obavezu plaćanja članarine  ni ostalih troškova, što nas čini jedinstvenim u Srbiji. Nadam se da će klub iz pomenute škole povući znatan broj dečaka i devojčica u kombinaciji za prvi tim u nekom doglednom periodu a shodno tome i stvoriti igrače koji bi u budućnosti predstavljali našu zemlju. Obzirom da je Kragujevac školski i univerzitetski centar, potrudićemo se iskoristimo tu prednost i da postanemo regionalni rukometni stožer okupljanja budućih rukometaša. Ovim putem bih pozvao zainteresovanu decu da nam se pridruže i jednog dana postanu perjanice srpskog rukometa. Ono što mogu sa naše strane da obećam je kvalitetan i stručan rad kao i najbolje moguće uslove za njihov dalji napredak – istakao je direktor omladinske škole RK Radnički 1964 Dragan Študer.


Početak rada škole je zakazan za subotu 2. septembar u hali „Jezero“ u 10 časova. Treninzi će se održavati svakog vikenda u Kragujevačkom domu rukometa.


Datum: 31.08.2017. Autor: Saša Jančić

PROČITAJTE JOŠ...