x

Od ulice do Tokija

Od ulice do Tokija Autor fotografije: Luka Banda

Sigurno ste znali da je Srbija šampion sveta u basketu 3x3, ali ne i da se ovim sportom bavi čak 250 miliona igrača širom planete.

Zato je ekipa RTS-a sa Aleksandrom Stojanovićem na čelu obišla dom najbolje basketaške ekipe sveta, a vrata novootvorenog Bulut Court-a u novosadskom naselju Telep širom su im otvorili Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović.

U utorak, u OKO magazinu od 18.25, gledaoci RTS-a će imati priliku da vide kako su se kalila tri svetska zlata u basketu 3x3, a sve je počelo 2012. kada su se popeli na tron sveta, sa namerom da sa njega ne siđu.

Aca Stojanović je imao priliku da vidi sveže doštampanu 2017. kao godinu nove svetske šampionske titule na zidu Bulut Courta, a trenutak u kom će publika iz bližeg ugla videti majstore igre ispod jednog obruča je idealan. Momci su se tek vratili iz Lozane gde su osvojili titulu Masters serije, i to bez pomoći najboljeg igrača sveta Dušana Domovića Buluta.

Umesto njega je igrao Nikola Pavlović, a standardni trio je samo na delu potvrdio sve što je rečeno za kamere RTS-a. Saznaćete kako se i dalje preispituju pored svega što su osvojili, a osvojili su skoro sve što se osvojiti može.

Kako su improvizacija, talenat, geg, strast, kreativnost, inteligencija i energija doveli do besmrtnosti. Četvorica momaka koji praktično funkcionišu kao porodica imaju velike zasluge što će ulični i fajterski sport dostići olimpijsku dimenziju 2020. godine u Tokiju.

Ko je najtolerantniji, kome je najkraći fitilj, ko je najbolji cimer, koja su sve pravila ovog dinamičnog 10-minutnog sporta, i još mnogo toga, saznaćete u utorak od 18.25 uz OKO magazin!


Datum: 29.08.2017. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...