x

Crvena zvezda brani titulu na Junaković kupu

Crvena zvezda brani titulu na  Junaković kupu

Šest jakih klubva učestvovaće na šestom međunarodnom kuglaškom „Junaković kupu“ od 25. do 27. avgusta na kuglani sa osam staza u Banji Junaković kraj Apatina.

- Dolazi prošlogodipšnji pobednik Crvena zvezda, trećeplasirani tim u Super lige Srbije minule sezone, hrvatski prvoligaš Kandit iz Osjeka koji je lane osvojio bronzu na stazama u Banji Junaković, zatim Sloboda iz Tuze član Premijer lige BiH koja je 2015. bila druga na „Junaković kupu“ a dragi gosti će nam biti i kuglaši Košica, šestoplasirani tim Ekstra lige Slovačke - kaže Đorđe Jovanvić direktor turnira.- Očekujemo vema kvalitetne i izjednačene utakmice i pozivam sve ljubitelje kuglanja da nam dođu u goste i navijaju.

Učestvovaće još jedan klub iz BiH, Rad iz Brčkog, a na staze će izaći i kuglaši domaćina turnira Apatina, koji je slavio 2015.  

U „A“ grupi su Košice, Sloboda i Apatin, a u „B“ grupi Rad, Kandit i Crvena zvezda.

Svečano otvaranje je u petak u 16,30 čaosva. Potom će se u prvom kolu sastati od 17 časova Apatin – Košice i Kandit – Crvena zvezda.

U subotu   je raspred-  9,00: Sloboda – Apatin, Rad –Crvena zvezda, 16,30: Rad- Kandit, Sloboda – Košice. Od 19,30 odigraće se utakmica za peto mesto na šest staza.

Polufinale je u nedelju od 9 časova („A“ 1- „B“-2, i „B“ 1 – „A“ 2). Potom će se igrati finale i meč za bronzu.

Prošle godine slavila je Crvena zvezda savladavši u finalu Kordun iz Kljajićeva. Kandit je bio treći  pošto je u meču za bronzu bio bolji od tuzlanske Slobode.

Uvek sjajni domaćini i organizatori „Junaković kupa“ su kuglaški radnici kluba Apatin predvođeni Đokom Jovanićem, uz podršku društveno sportskih organizacija Apatina i uz veliko gostoprimstvo Banje Junaković.  

U subotu 26. avgusta na stazama kuglane u Banji Junaković od  12 do 16 časova odigraće se i „Memorijalni turnir Đuro Štikovac“ u spomen na nekadašnjeg kuglaša, trenera i selektora reprezentacije Jugoslavije.  Učestvaće 32 igrača iz Srbije, Hrvatske, BiH...


Datum: 25.08.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...