x

Sa Karataša na velika badminton takmičenja

Sa Karataša na velika badminton takmičenja

U subotu, 12. avgusta 2017, na Karatašu, u organizaciji Badminton saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije počeo je Međunarodni badminton kamp, najveća trenažna smotra srpskog badmintona. Pod dirigentskom palicom glavnog trenera badminton reprezentacija Srbije Milana Barbira do 21. avgusta radiće preko 50 badmintonaca i badmintonki, u odličnim uslovima renoviranog Omladinskog kampa Karataš gde je 1998. organizovan prvi trenažni badminton kamp. Pored mladih i perspektivnih takmičara svih uzrasnih kategorija iz Beograda, Kruševca, Novog Sada, Kragujevca, Pančeva, Vršca, Zrenjanina, Petrovca na Mlavi i Čačka na Kampu su prisutne i reprezentativke Hrvatske, kao i troje srpskih para-badmintonaca.


“Od početka trening kampa atmosfera je na najvišem nivou. Uslovi za rad na Karatašu, koji je dobio novo ruho, su odlični, a svi učesnici svaki sekund treninga maksimalno koriste za napredak na svim poljima. Veliku podršku u vođenju Kampa imam i od trenera Dragana Antića, Nikole Mijačića i Igora Šešića. Takođe, tu su i treneri na obuci iz dva naša centra u razvoju, Čačka i Petrovca na Mlavi. Kao i svake godine svi učesnici imaće testiranja u organizaciji Zavoda za sport i medicinu sporta i našeg Saveza. Ovogodišnji Kamp biće posebno značajan za nekolicinu reprezentativaca jer im predstavlja završne pripreme za tri važna događaja u avgustu – Letnju Univerzijadu u Kineskom Tajpehu, Balkansko prvenstvo za igrače do 15 godina u Novom Sadu i Evropski kup do 17 godina u Haskovu. Za ostale ovaj Kamp će biti sjajan uvod u nastavak predstojeće veoma obimne sezone”, kazao je Milan Barbir.


Predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović je izrazio veliku zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta, Zavodu za sport i medicinu sporta i Paraolimpijskom komitetu Srbije koji su maksimalno podržali ovogodišnji Međunarodni badminton kamp.


“Posebno smo vezani za Karataš jer smo na ovom mestu pre 19 godina organizovali prvi međunarodni trenažni kamp. U međuvremenu badminton sport je izuzetno porastao i napredovao u svakom smislu, a trenažni kampovi ovog tipa su značajno doprineli tome. Posle dvogodišnje pauze vratili smo se na Karataš koji je renoviran i osavremenjen i koji pruža sve uslove za savršene pripreme, a siguran sam da ćemo i dogodine međunarodni badminton kamp organizovati na ovom mestu u još većem obimu’’, istakao je Radomir Jovović.


Datum: 15.08.2017. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...