Delić, Trošić, Radonjić i Rajić najuspešniji u kampu u Vrbasu

Mlada kuglašica Spartaka iz Debeljače Andrea Delić pobedila je u disciplini pojedinačno – klasik u kampu Ministarstva omladine i sporta Srbije i Kuglaškog saveza Srbije završenom u Vrbasu.

U kombinaciji, gde su se računali rezultati iz takmičenja po grupama i iz pojedinačnog – klasik slavila je KristinaTrošić iz Jagodine.

Kod dečaka, oba prva mesta pripala su kuglašima zrenjaninskog Kristala. Dejan Radonjić  osvojio je prvo mesto i disciplini pojedanačno – klasik, dok je u kombinaciji najuspešniji bio  Miloš Rajić.

Delićeva je u pojedinačnoj konkurenciji oborila je  512 čunjeva i pretekla Kristinu Trošić sa 508 i Tatjanu Repajić iz Srema (Ruma) koja je srušila 466 čunjeva.

Trošićeva je slavila u kombinaciji  sa 763 čunja (u grupi 255, pojedinačno – klasik 508). Delićeva je završila na drugom mestu sa 742 čunja (230 i 512), dok je treća bila Nataša Lazarević (Kristal) sa 733 čunja. U grupi je sa 272 čunja postigla  najbolji rezultat, dok je u pojedinačnom delu  oborila 461 čunj.

Radonjić je sa 540 čunjeva bio najbolji u disciplini pojedinačno – klasik, dok je  drugi bio Miloš Rajić (Kristal) sa 531 čunjem. Treći je završio Gabor Kurcinak iz Vojvodine (Bačko Gradište) sa 515 čunjeva.

Ova tri kuglaša podelili su i prva tri mesta i u kombinaciji.  Miloš Rajić je sa 802 čunjeva bio najbolji (u grupi 271, pojedinačno – klasik 531). Drugi je završio Gabor Kurcinak sa 794 čunja (279 – najbolji rezultat u grupi i 515) dok je treći bio Dejan Radonjić sa 778 čunjeva (238 i 540).

Kristina Trošić, slavila je u sprintu ispred Jelene Barać (Apatin). Dva treća mesta osvojile su Aljenka Marko iz Slavie (Kovačica) i Andrea Delić (Spartak, Debeljača).

Mateja  Šakić, mladi kuglaš šampiona Beograda, pobedio je u sprintu  ispred Ilije Jevremovića (Car Lazar, Kruševac). Dva treća mesta  pripala su Milošu Rajiću (Kristal) i Gaboru Kurcinaku (Vojvodina, Bačko Gradište).

U finalu mikseva  slavili su  Aljenka Marko (Slavia, Kovačica)  i Miloš Rajić (Kristal). Drugi su bili Kristina Trošić (Jagodina) i Tomislav Marković (Vojvodina, BG). Treća mesta  pripala su Andrei Delić (Spartak, Debeljača) i Dejanu Radonjiću (Kristal), kao i Mioni Grujić (Banat) i Gaboru Kurcinaku (Vojvodina, BG).

U kampu je bilo 28 polaznika,. 14 devojčica i 14 dečaka, rođenih 2000. i mlađih, potencijalnih kandidata za kadetsko Prvenstvo  sveta 2019. u Rokicanima u Češkoj. U stručnom timu bili su Vojko Pavlović selektor juniorske muške reprezentacije Srbije, četvorostrukih uzastopnih šampiona sveta, doskorašnji selektor kadeta Mirko Čukvas i selektor kadetkinja Ljubomir Štetin.

- Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije  koje je obezbedilo novac za ovaj kamp. Stručnjacima je pomogao da vide sa čime raspolažemo u ovom uzrastu i naprave prvu selekciju - istakao je Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza Srbije.-Kamp je protekao u najboljem redu, disciplina i odnos prema obavezama bili su na izuzetnom novu i pohvale zaslužuju svi. Nadam se da će polaznici i u svojim klubvima primeniti ono što su ovde naučili od naših vrhunskih stručnjaka.

Mali kuriozitet je da su ove godine u kampu bila četiri bratsko- sestrinska i  sestrinska para: Jovan i Nikolina Rakanović iz novosadske Bačke, Aljenka i Ivanka Marko iz Slavie iz Kovačice, blizanci Tomislav i Nataša Marković iz Vojvodine (Bačko Gradište) i Jelena i Tamara Barać iz Apatina, kćerke reprezentativke Zorice Barać, svetske šampionke u miksu sa Vilmošem Zavarkom iz Banjaluke 2008.

Tim Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije testirao je dvanaestoro polaznika u kampu.  Mladi kuglaši i kuglašice uživali su gostoprimstvo CFK „Drago Jovović“ u Vrbasu i koristili kuglanu, dvoranu, atletsku stazu u bazene.

Datum: 12.08.2017.
Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Kristina Trošić i Njegoš Šakić p...
+ Dejan Savić predvodi univerzitetsku...
+ Tanasković: Najuspešnija godina
+ Novi šampioni u miksu rastu u Karatašu
+ U Vrbasu 28 srpskih nada, Aljenka Mar...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...