Kristina Trošić i Njegoš Šakić pobednici u sprintu u kampu u Vrbasu

Kristina Trošić, pionirska reperezentativka Jagodine i Njegoš Šakić, mladi kuglaš šampiona Beograda, pobednici su kontrolnog takmičenja u disciplini sprint u kampu Ministarstva omladine i sporta Srbije i Kuglaškog saveza Srbije koji se do 13. vagusta održava u Vrbasu.

Trošićeva, koja je u maju ove godine na pionirskom Svetskom kupu u Detenhajmu u Nemačkoj osvojila zlato u miksu sa Ilijom Jevremovićem (Car Lazar, Kruševac),  u finalu je savladala Jelenu Barać iz Apatina posle „zlatnih kugli“. U setovima je bilo 1:1 (72:85, 87:84), a u razigravanju Trošićeva je oborila sa tri kugle 17, a Jelena Barać 14 čunjeva i prvo mesto pripalo je Kristini Trošić. Dve bronze osvojile su Aljenka Marko iz Slavie (Kovačica) i Andrea Delić (Spartak, Debeljača). Baraćeva je sa 2:0 u setovima eliminisala u polufinalu Aljenku Marko, dok je Trošićeva, posle 1:1 u setovima, sa 14:12 u „zlatnim kuglama“ bila bolja od Delićeve.

Mateja Šakić je, u finalu dečaka, igrao protiv osvajača četiri meadlje (dva zlata, srebro i bronza) i najboljeg polaznika međunarodnog kampa talenata NBC klasik održanog prošle nedelje takođe u Vrbasu Ilije Jevremovića (Car Lazar, Kruševac). Borba za prvo mesto rešena je tek posle dva razigravanja, jer je u setovima bilo 1:1 (95:71, 82:84). U prvoj seriji „zlatnih kugli“ bilo je 21:21, u dugoj ponovo sa tri kugle 15:14 za Šakića, dovoljno za tesan trijumf 36:35 mladog kuglaša Beograda.

Bronzane medalje pripale su Milošu Rajiću (Kristal) koji je u polufinalu sa 2:0 izgubio od Šakića, i Gaboru Kurcinaku (Vojvodina, Bačko Gradište) koga je, takođe sa 2:0, u drugom polufinalu izbacio Jevremović.

U finalu mikseva  prvog dana slavili su  Aljenka Marko (Slavia, Kovačica)  i Miloš Rajić (Kristal) na “zlatne kugle” protiv Kristine Trošić (Jagodina) i Tomislava Markovića (Vojvodina, BG). Bronze su pripale Andrei Delić (Spartak, Debeljača) i Dejanu Radonjiću (Kristal), kao i Mioni Grujić (Banat) i Gaboru Kurcinaku (Vojvodina, BG).

U kampu, u stručnom timu su Vojko Pavlović, selektor muške juniorske reprezentacije Srbije, četvorostrukih prvaka sveta, doskorašnji selektor kadeta Mirko Čukvas i selektor kadetkinja Ljubomir Štetin. Na kuglani CFK „Drago Jovović“ radi 28 polaznika godišta 2000. i mlađih. Ekipa Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije testirala je polaznike kampa.


Datum: 11.08.2017.
Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Novi šampioni u miksu rastu u Karatašu
+ U Vrbasu 28 srpskih nada, Aljenka Mar...
+ Tanasković: Najuspešnija godina
+ 3. Trka s bojama u Srbiji – Color R...
+ Rekordan broj učesnica na Girls Proj...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...