U Vrbasu 28 srpskih nada, Aljenka Marko i Miloš Rajić najbolji miks

Kamp Ministarstva omladine i sporta Srbije i Kuglaškog saveza Srbije počeo je u Vrbasu i do 13. avgusta u njemu će raditi 28 polaznika, po 14 dečaka i devojčica rođenih  2000. i mlađih.

- Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije koje je, kao i svake godine, odobrilo sredstva za održavanje kampa – istakao je Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije.- Kampovi su pravo blago srpskog kuglanja, kroz njih su prošli brojni reprezentativci i reprezentativke koji su i osvajali najsjajnija svetska odličja. Očekujemo da i iz ove generacije polaznike na svetskoj sceni zablistaju nove kuglaške zvezde.

U stručnom timu su selektor juniora, četvorostrukih uzastopnih šampiona sveta Vojko Pavlović, doskorašnji  selektor kadeta Mirko Čukvas  i selektor kadetkinja Ljubomir Štetin.

- Svi polaznici su i potencijalni kandidati za reprezentativne selekcije za kadetsko Prvenstvo sveta 2019. u  Rokicanima u Češkoj – istakao je Vojko Pavlović.- Namlađi učesnici su Ivana Pavkov i Tadija Cvijanović rođeni 2006. Zahvaljujemo se našim sjajnim domaćinima iz CFK “Drago Jovović” na gostoprimstvu i izvanrednim uslovima za rad, jer su nam na raspolaganju, uz kuglanu, i  dvorana, atletska staza i bazeni.


Odigrano je kontrolno takmičenje u miks tandemima. Slavili su Aljenka Marko (Slavia, Kovačica) i Miloš  Rajić (Kristal). Prošli su kvalifikacije kao “laki luzeri”. Učestvovalo je 14 mikseva od kojih je sedam, plus poraženi sa najboljim rezultatom (“laki luzer”) prošlo u četvrtfinale.

U finalu Aljenka Marko i Miloš Rajić su slavili na “zlatne kugle” protiv  Kristine Trošić (Jagodina) i Tomislava Markovića (Vojvodina, BG). U setovima je bilo 1:1,  u dve “zlatne kugle” Aljenka Marko i Miloš Rajić srušili su sedam čunjeva (“četvorka” i “trojka”), a  Kristina Trošić i Tomislav Marković samo četiri (svako po dva čunja)… Bronze su pripale Andrei Delić (Spartak, Debeljača) i Dejanu Radonjiću (Kristal)  koji su polufinalu izgubili od, kasnije, “srebrnog” miksa i Mioni Grujić (Banat) i Gaboru Kurcinaku (Vojvodina, BG) koji su u drugom polufinalu poraženi od pobedničkog para.

U kampu su: Jovan Rakanović, Nikolina Rakanović, Ivana Pavkov (svi Bačka, Novi Sad), Nikola Tadin, Zoran Stepanov, Branislav Popov, Miona Grujić (svi Banat, Zrenjanin), Mateja Šakić i Igor Štikovac (Beograd), Ilija Jevremović (Car Lazar, Kruševac), Dejana Radosavljević (EDB, Beograd), Tadija Cvijanović (Kolubara, Lazarevac), Dejan Radonjić, Miloš Rajić, Nataša Lazarević (svi Kristal, Zrenjanin), Aljenka Marko, Tamara Milosavljević, Ivanka Marko (svi Slavia, Kovačica),  Avram Jevremović (Sloven Ruma), Tamaš Dečov, Andrea Delić (oboje Spartak, Debeljača), Gabor Kurcinak, Tomislav Marković, Nataša Marković (svi Vojvodina, Bačko Gradište), Jelena Barać, Tamara Barać (obe Apatin), Tatjana Repajić (Srem, Ruma) i Kristina Trošić (Jagodina).

U četrtak će ekipa Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije testirati sve polaznike.


Datum: 10.08.2017.
Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Novi šampioni u miksu rastu u Karatašu
+ 3. Trka s bojama u Srbiji – Color R...
+ Visok nivo srpskih reprezentativaca u...
+ Rekordan broj učesnica na Girls Proj...
+ Predsednik NBC Klaus Bart: “Hvala K...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...