Novi šampioni u miksu rastu u Karatašu

Nova generacija mladih srpskih strelaca nastavila je tradiciju okupljanja na letnjim pripremama u omladinskom sportskom centaru Karataš.

Naime, i ove godine, Streljački savez Srbije je, pod patronatom Ministarstva omladine i sporta, u Karatašu organizovao Kamp vazdušnim oružjem za perspektivne strelce rođene 2001. i mlađe. Posle sedmodnevnog rada u trenažnom centru koji se nalazi u neposrednoj blizini Hidroelektrane „Đerdap“, mladi strelci u četvrtak završavaju pripreme.

Direktor kampa bio je Ivan Manojlović, rukovodilac stručnog rada Saša Iker, a uz njih sa strelcima je radilo još nekoliko trenera za pušku, pištolj i kondicionu pripremu.

–Atmosfera u kampu je bila odlična. Okupilo se 38 strelaca. Problem su nam zadavale samo velike vrućine, ali mladi strelci su se uspešno i sa temperaturom od preko 40 stepeni. Nije im bilo lako, ali ispunili su sve obaveze – istakao je Manojlović.

Kamp je posetio i sportski direktor reprezentacije Srećko Pejović, zajedno sa saradnikom u stručnom štabu nacionalnog tima Draganom Donevićem. Pejović je zadovoljan onim što je video, a obraćajući se talentima u kampu između ostalo je istakao:

– Kroz kamp u Karatašu prošli su svi naši danas uspešni strelci, reprezentativci, osvajači medalja na svetskim prvenstvima, olimpijskim igrama. To potvrđuje da ovakav način rada i priprema mnogo znači u stasavanju sportista. Svima vam želim da ostvarite velike uspehe u sportskoj karijeri. Naravno, ne mogu svi da postanu šampioni i osvajači medalja na velikim takmičenjima, ali svako od vas u kampu može da stekne važna iskustva u  sazrevanju ne samo kao sportista, već i kao ljudi. Verujem da ste dobili i nove drugove. Mnoga velika prijateljstva su počela sklapanjem poznanstava u Karatašu.

Donević je kazao da se se streljački kampovi u Karatašu u kontinuitetu održavaju od osnivanja ovog omladinskog sportskog centra 1996. godine. Srpskim talentima je strelcima govorio o svojim iskustvima, druženjima, stasavanju u kampu... Imao je šta da kaže jer on je pre 21 godine bio jedan od strelaca iz prve generacije kampa, a kasnije je nekoliko puta u pripremama u Karatašu učestvovao kao trener.

Mladi strelci će na kraju priprema imati kontrolno takmičenje, a novost je što je prvi put održano nadmetanje u  miksevima, novoj olimpijskoj disciplini, koja je već od ove godine uvrštena u kalendar Streljačkog saveza Srbije. U novembru će biti održano i prvo prvenstvo države.

Takmičenje je bilo prava atrakcija za sve učesnike. Polufinalni i mečevi za medalje su održani onako kako propisi Svetske streljačke federacije nalažu, uz (glasnu) muziku, a dozvoljeno je i navijanje, koje nije izostalo. Devojke i momci koji su se borili za medalje su imali veliku podršku kako trenera, tako i svojih drugara strelaca koji se nisu plasirali u mečeve za odličja. Gromoglasno se navijalo, a svaki dobar hitac je pozdravljan gromkim aplauzom svih „navijača“.

U takmičenju puškom pobedio je tim „Tom i Džeri“, u kome su gađali Sara Vuković i Marko Ivanović. Drugi je bio tim „Mrak“ (Anastasija Radulović, Strahinja Bojić), a treća ekipa „Detelina sa četiri lista“ (Milica Ristić, Luka Stanković). Pištoljem je najuspešni bio tim „Smajli“ (Nina Stanisavljević, Dušan Bojić). Drugo mesto osvojio je par „Kaznena ekspedicija“ u kome su bila dva dečaka (Uroš Ivanovski, Luka Jovović) . U radu kampa u Karatašu vazdušnim pištoljem devojčica je bilo manje od dečaka, pa je morala da se napravi i ovakva kombinacija. Treći je bio „Zlatibor (Ivana Teodorović, Zlatomir Marković).


Datum: 10.08.2017.
Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ 3. Trka s bojama u Srbiji – Color R...
+ Rekordan broj učesnica na Girls Proj...
+ Visok nivo srpskih reprezentativaca u...
+ Predsednik NBC Klaus Bart: “Hvala K...
+ Veliki uspeh srpskog jedrenja – evr...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...