Predsednik NBC Klaus Bart: “Hvala Kuglaškom savezu Srbije“

Doskorašnji selektor srpske seniorske kuglaške reprezentcije, zvaničnih prvaka sveta Miloš Ponjavić određen  je za člana Komisije za mlade Međunarodne federacije  za kuglanje na devet čunjeva (NBC klasik). Ovo je u toku posete sedmom međunarodnom kampu  NBC klasik u Vrbasu saopštio predsednik NBC - klasik nemački sportski zvaničnik Klaus Bart.

U petočlanoj  komisiji, koju će voditi Jirži Jančalek (Češka) potpredsednik NBC – klasik zadužen za rad sa mladima, su i Franc Gornik (Slovenija) i Ondrej Kiselica (Slovačka), Očekuje se uskoro imenovanje još jednog člana iz Mađarske.

- Međunarodni kamp u Vrbasu posetili su i  potpredsednik NBC - klasik mađarski kuglaški radnik Ferenc Karšai i predsednik Kuglaškog i bovling savaza Mađarske Marsel Pintjuke i u otvorenom i veoma konstruktivnom razgovoru dobio sam čvrsta uveravanja da mađarski savez sto posto podržavaa organizaciju  kampa talenata  NBC klasik i de će  iduće godine poslati svoje mlade kuglašice i kuglaše. Cilj je da što više mladih iz što većeg broja zemalja dovedemo na kampove  – istakao je Klaus Bart.- Zahvaljujem se Kuglaškom savezu Srbije, predsedniku Urošu Dragojloviću, generalnom sekretaru i članu stručnog tima u kampu Vojku Pavaloviću kao i rukovodiocu kampa MilošuPonjaviću  na gostoprimstvu talentima i izvanrednoj organizaciji. Moram da kažem i da je Kuglaški savez Srbije, u NBC klasik pokrenuo ideju o međunarodnim kampovima 2009. i da je, upravo insistirajući na održavanju ranijih godina, prihvatajući čak tri puta gostoprimstvo,  učinio ogromnu stvar za svetsko kuglanje, jer bi se kamp ugasio.

Do sada je NBC klasik za dva učesnika i trenera plaćala po 50 evra troškova, ostalo su snosile nacionalne federacije?

- Ubuduće, jednu trećinu troškova za sve učesnike kampa snosiće NBC klasik. Želimo da omasovimo kamp, da iz što više zemalja dođu najtalentovaniji kuglaši i kuglašice i vrhunski treneri. Takođe, ubuduće će i klubovim moći sami da prijavljuju talente za kamp. Uverio sam se da je program kampa izuzetno dobro osmišljen i da sa polaznicima rade sjajni stručnjaci, u izuzetnim uslovima na vrhunskoj kuglani. Jirži Jančalek, potpredsednik NBC klasik, ulaže mnogo volje i entuzijazma  u organizaciju, koja je na visokom nivou - rekao je Klaus Bart.

Kakvi su vaši utisci i ukupna ocena  ovogodišnjeg kampa?

- Veoma sam srećan, jer sam u razgovoru sa polaznicima čuo da su prezadovoljni i da su se u Vrbasu osećali veoma prijatno. Dragoceno na ovakvim okupljanjima je i druženje, nova prijateljstva koja su sklopili polaznici i koja ostaju u trajnom sećanju. U kampu je bilo nekoliko dečaka i devojčica koji su  već osvajali trofeje na pionirskim i kadetskim takmičenjima u organizaciji NBC klasik. Nadam se da će njihovim stopama poći i ostali učesnici i da ću imati  zadovoljstvo da im uručim medalje na nekim narednim prvenstvima i svetskim kupovima- uveren je  Klaus Bart koji je na Konferencij NBC klasik u maju ove godine u Detenhajmu u toku SP izabran za predsednika.

U Komisiju za marketing NBC klasik kooptirali ste  Jovu Kerečkog, kuglaša Crvene zvezde i velikog mecenu kuglanja u Sbriji?

- Moramo mnogo više da radimo na  marketingu  i zbog toga je važno ojačati ovu komisiju koju veoma uspešno vodi, i na  tome mu treba odati priznanje, slovenački kuglaški radnik Franc Gornik. Treći član biće  iz Poljske, koji ima iskustva jer uspešno sarađuje sa vodećim sportskim federacijama u toj zemlji. Sponzori su u svakom sportu važan segment, bez njih nema uspeha i dobrog rada i cilj je da ih privučemo u kuglanje na devet čunjeva, kao i da deo prikupljenih sredstava uložimo, između ostalog, i u školovanje i razvoj talenata- zaključio je Klaus Bart.  

U ovogodišnjem međunarodnom kampu talenata NBC klasik u Vrbasu  učestvovalo je 28 mladih kuglašica i kuglaša (do 16 godina) iz Slovenije, Slovačke, Češke i Srbije. Klaus Bart je uručivao trofeje na završnom takmičenju i prisutvovao podeli diploma polaznicima i učesničkih plaketa trenerima.

Do sada su kampovi održani u  Rabenbergu (Nemačka) 2011, Podbrezovaj (Slovačka) 2012, Vrbasu (Srbija) 2013. i 2014, Prerovu (Češka) 2015, Vrbasu 2016. i 2017.


Datum: 07.08.2017.
Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Jevremović najuspešniji polaznik me...
+ Veliki uspeh srpskog jedrenja – evr...
+ Piloti na Topužnici, modelari u Mađ...
+ Jevremoviću zlato i bronza, Erdeljan...
+ Modna individualnost devedesetih pono...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...