x

Joga performans u Novom Sadu u okviru Dana joge u Srbiji

Joga performans u Novom Sadu u okviru Dana joge u Srbiji Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com

Dani joge u Srbiji sprovodiće se od 1. do 8. jula 2017. godine u organizaciji Joga saveza Srbije i Vojvođanskog joga saveza, pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije. Ova manifestacija obuhvata dva Velika joga performansa, 1. jula u Beogradu i 8. jula u Novom Sadu, na platou (zapadni ulaz) ispred zgrade SPENS-a, i niz javnih događaja kao što su predavanja i radionica koje će se sprovoditi u mnogim gradovima Srbije.


Dani joge u Srbiji sprovodiće se pod sloganom: Učini dobro – nagradi sebe kojim već petu godinu profesor Predrag Nikić - počasni predsednik Joga saveza Srbije inicira održavanje ove manifestacije. Joga performans je deo šire manifestacije Evropske joga federacije – koji se tradicionalno godinama održava na centralnim trgovima evropskih prestonica.


Veliki broj joga instruktora i praktičara joge iz Srbije i iz čitave Evrope izvodiće kratak joga performans, gde se, programom nenapornih vežbi joge, građani pozivaju na aktivnost činjenjem dobrog dela sebi, porodici, prijateljima i društvu u kojem žive. 

U Novom Sadu "Joga performans" se održava uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a počinje 8. jula u 18 časova na platou (zapad) ispred zgrade JP Sportsko poslovnog centra "Vojvodina" (SPENS).

U sklopu ove manivestacije biće održan i koncert Kirtan grupe Samadhi u Novosadskoj sinagogi u subotu 8.jula sa početkom od 19.30 časova.


Vojvođanski joga savez i Joga savez Srbije pozivaju građane da se pridruže.
 
Datum: 07.07.2017. Autor: Joga savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...