x

Jovetić u Partizanu, Đukićeva u Kristalu, Ljubenkovićeva u Alimenti

Jovetić u Partizanu, Đukićeva u Kristalu, Ljubenkovićeva u Alimenti

Kuglaški reprezentativac Srbije, član šampionske ekipe sa SP u maju u Detenhamu, Milan Jovetić prešao je u nedavno završenom prelaznom roku iz redova superligaša Korduna iz Kljajićeva u redove superligaša Partizana!

Dve mlade reprezentativke Maja Đukić i Kristina Ljubenković takođe su promenile klubove. Đukićeva je iz novosadskog Radničkog prešla u redove vicešampiona zrenjaninskog Kristala, dok je Ljubenkovićeva, koja je lane branila boje beogradskog superligaša Singidunuma, pojačala novog superligaša, pobednika Kupa Srbije, novosadsku Alimentu.

Prema nezvaničnom izveštaju za Region Centar, najviše  kuglaša (čak petoricu) doveo je Partizan, koga je preuzeo nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije  od 2002. do 2005.  Branko Bezbradica. Uz Jovetića, crno beli dres u novoj superligaškoj trci nosiće i  Borislav Bajić i Goran Cimeša (obojica došli iz novosadskog Radničkog), Milan Trkulja (iz Korduna) i Dalibor Popov (iz  Spartaka 024 iz Subotice).

Redove šampiona Beograda, koji je ostao bez trojica reprezentativaca (Radovan Vlajkov i Miloš Simijonović su prešli u austrijski „Veseli“, a Saša Juhas otišao u Spartak 024) pojačao je internacionalac, nekadašnji državni šampion Željko Miličević (iz Tehnohemije). U Beograd se, posle nekoliko sezona, vratio iskusni Nikola Popović (iz Vojvodine, Novi Sad).

Crvena zvezda je dovela dvojicu novih igrača iz kruševačkog Car Lazara- iskusnog Gorana Bukvu i kadetskog reprezentaivca Pavla Stojanovića.

Marko Antić, juniorski reprezentativac Crvene zvezde u novoj sezoni igraće za superligaša novosadski Radnički.

Iz superligaša Kragujevca, u redove srpskoligaša Čačka otišao je Milovan Pantić. U Čačak se preselio i Zoran Krstić (iz kraljevačkog Ibra).

Šampionka Srbije ove godine u miksu (sa Njegošem Šakićem) Ana Marton napustila je EDB i prešla u redove superligaša Srema iz Rume. EDB je ostao i bez Goradne Marinković koja još nije registrovana za drugi klub.

Dve kadetske reprezentativke Kristina Trošić i Ivana Arsić napustile su redove lane superligaša, u novoj sezoni srpskoligaša, kostolačkog Rudara i prešle u ekipu novog superligaša Jagodine.

Superligaš, beogradski Singidunum doveo je Jovanu Drezgu (iz Pobednika, Beograd) i Enu Grubor (iz kostolačkog Rudara).

Evo i ostalih prelazaka, prema još nezvaničnom izveštaju, za region Srbija – Centar:

Metalac Gornji Milanovac: Milutin Davidović (iz IMR Beograd).

Tehnohemija Beograd: Dalibor Krneta (iz Smedereva).

Bakar Bor: Slobodan Varjačić (iz Car Lazara, Kruševac).

Šumadija Kragujevac: Stanko Kasalović (iz Kragujevca).

Mladost Kragujevac: Nemanja Pantić (iz Kragujevca).

Rudar Kostolac: Boban Maksimović (iz Crvene zvezde).

Kristal Zrenjanin: Dragan Gajin (iz Spartaka 024).

Radnički Novi Sad: Stevan Živković (iz „13. maja“, Novi Sad).

Na dvojne registracije za kragujevačku Mladost igraće Kristina Trošić i Ivana Arsić (iz Jagodine) i Ena Grubor (iz Singidunuma), za kruševački Car Lazar Pavle Stojanović (iz Crvene zvezde) i za niške Meraklija Dimitrije Partonjić (iz Car Lazara).

I prelasci u klubove iz registracionog područja Srbija – Vojvodina u ovom izveštaju su nezvanični. Ostali podaci se sređuju i prema rečima generalnog sekretara KS Vojvodine Lazara Šunjke, objaviće se posle sastanka Komisije za registraciju KSV.

Datum: 07.07.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...