Košarkaški finiš biciklističke trke

Foto: BSS

Trijumfom vozača beogradskog Dare Viator Partizana Haralamposa Kastrantasa završena je trodnevna  57. međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju" na način kako se završavaju najuzbudljivije košarkaške utakmice - poraz se u sekundi pretvara u pobedu.

 

Kastrantas, grčki vozač u dresu Dare Viator Partizana, kome se bicikl izgubio na letu za Beograd, pa je u Požarevcu startovao sa pozajmljenim, pobedio je Italijana Luku Kirika na osnovu boljeg plasmana u poslednjoj etapi, iako je italijanski vozač u poslednju deonicu od Pećinaca do Zrenjanina vozio u žutoj majici se prednošću od jedne sekunde.  Trku su završili u istom vremenu 10:00,49 časova!

 

Na cilju trke u Zrenjaninu, bukvalno do poslednjeg santimetra, vodila se žestoka bitka za konačnu pobedu, Kastrantas je stigao drugi u paklenom sprintu, Kiriko četvrti... Bila je to izuzetna borba dvojice sjajnih biciklista koji su u svim etapama bili među pet: Kiriko peti u prvoj, prvi u drugoj i četvrti u trećoj, Kastrantas četvrti u pevoj i dva puta drugi u drugoj i trećoj!

 

- Pratili smo uzbudljivu trku kakva se retko viđa i u profesionalnom biciklizmu. Na impresivan način završena je  sportska manifestacija koja je srpskom biciklizmu donela puno lepih trenutaka. Organizacija trke u etapnim mestima bila je izvanredna. Vozači i drugi gosti nisu imali primedbe na smeštaj i ishranu- rekao je direktor trke Branko Banović i zahvalio se  gradovima domaćinima Požarevcu, Pećincima i Zrenjaninu na podršci, kao i Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Milanu Paniću, Sekretarijtu za sport i omladinu Beograda, firmama Nektar, AFS, Kapriolo i Medigrupu ... i posebno MUP Srbije, ekipi saobraćajne policije koja je sjajno brinula o bezbednosti učesnika.

 

Selektor biciklističke reprezentacija Srbije, dvostruki bivši olimpijac Ivan Stević, zadovoljan je učinkom naših najboljih vozača.

 

- Momci su odlično vozili u svim etapama. Najviše je pokazao Stefan Stefanović iz čačanskog Borca, koji je dva dana bio u stalnom begu. Osvojio je četiri od šest prolaznih ciljeva i bio uspešan u brdskim etapama. On predstavlja budućnost srpskog biciklizma. Nije u tome usamljen, jer su i drugi mladi vozači iskazali svoj potencijal- komentarisao je Stević kraj trke.

 

Sportski direktor trke ,,Kroz Srbiju" Dušan Banović podsetio je da je u ovogodišnjem karavanu bilo odličnih vozača iz inostranstva, ali da su domaći biciklisti bili kadri da im se suprostave na svakom delu staze.

 

- Za tri dana takmičenja uložena je samo jedna žalba, što pokazuje da se vozilo po UCI propisima. Nismo imali, osim nekoliko padova koji su satavni deo trke, većih incidenata, jer su policija i naše obezbeđenje sjajno obezbedili stazu-  smatra Dušan Banović.

 

Bivši dugogodišnji reprezentativac i profesionalac u Italiji Aleksandar Nikačević, vođa ekipe Dare Viator Partizan u čijim redovima je vozio pobednik Kastrantas,  primetio je da su srpski biciklisti bili  složni u svim etapama.

 

- Odavno se nije dogodilo da svi naši vozači tako složno ,,rade" jedni za druge. Nije onda čudno što je Stefanović osvojio gotovo sve prolazne ciljeve, a da su drugi domaći biciklisti bili rame uz rame jakim inostranim rivalima – ocenio je Nikačević.

 

Organizator trke Biciklistički savez Srbije dobio je pohvale za organizaciju od komesara Međunarodne biciklističke unije Irca Pola Votsona, koji je poželeo domaćinu da sledeće godine organizuje trku sa više dana.

Domaći sudijski tim predvodio je komesar UCI Marko Živanović a u kolegijumu su bili Atila Bartol, Tibor Tarjan, Ivan Aleksić, Marija Nikolić, Nebojša Rajčić i Zoran Čubra.

Biciklistički savez Srbije u u Požarevcu i Zrenjaninu organizovao promotivne trke najmlađih i školaraca i najuspešnijima podelio nagrade – bicikle.


Datum: 19.06.2017. Autor: Info centar BSS

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...