x

Određena reprezentacija Srbije za Evropsko prvenstvo u Bakuu

Određena reprezentacija Srbije za Evropsko prvenstvo u Bakuu

Sportski direktor reprezentacije Srbije Srećko Pejović odredio je ekipe za Evropsko prvenstvo malokalibarskim oružjem (Baku, 21- 29. jul).

 

Iznenađenja u sastavu nema. U seniorskoj konkurenciji gađaće svih 12 strelaca koji su našu zemlju predstavljali i na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, u martu u Mariboru, na kome su srpski takmičari ostvarili veliki uspeh. Osvojeno je deset medalja u zvaničnom programu (sedam u seniorskoj, tri u juniorskoj kategoriji) i dve zlatne u eksperimentalnom ekipnom takmičenju.

 

U juniorskom sastavu ima nekoliko promena. U ekipu puškom vratila se Milica Babić, koja je  propustila EP u Mariboru, jer zbog obaveza na studijama u SAD nije uspela da stigne u Evropu. Boje Srbije u takmičenjima juniorki puškom braniće Milica Babić, Sanja Vukašinović i Nevena Armuš (koja je poput Babićeve nije učestvovala na EP vazdušnim oružjem). Na prethodnom EP isti ovaj sastav se okitio srebrom u trostavu.

 

Sem jednog srebra Srbija je na prošlom Evropskom prvenstvu MK oružjem, održanom u Mariboru 2015, osvojila je i dva zlata, oba u trostavu. Ivana Anđušić Maksimović je trijumfovala u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji, a šampionsku titulu osvojila je ekipa juniora u sastavu: Lazar Kovačević, Stevan Jovanović i Jovan Čičevski. Kovačević i Jovanović će gađati i u Bakuu, a umesto Čičevskog (koji je prerastao juniorski uzrast) u sastavu je debitant Veljko Ilić.

 

Za razliku od EP vazdušnim oružjem nećemo imati predstavnike u takmičenjima pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

 

Seniorski tim Srbije za EP u Bakuu

Puška (trostav 3 puta 40 metaka i  60 metaka ležeći), seniori: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica „Čika Mata“, Kragujevac), Milenko Sebić (Crvena zvezda)

Puška (trostav 3 puta 20 metaka i  60 metaka ležeći), seniorke: Ivana Anđušić Maksimović (Akademija Maksimović), Andrea Arsović (Partizan), Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće)

Pištolj slobodnog izbora, seniori: Dimitrije Grgić (Akademac, Beograd), Damir Mikec (Policajac, Beograd), Duško Petrov („Aleksa Dejović“, Užice)

Sportski pištolj seniorke: Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Jasmina Milovanović (Smederevo).

 

Juniorski tim Srbije za EP u Bakuu

Puška (trostav 3 puta 40 metaka i 60 metaka ležeći), juniori: Lazar Kovačević (Jagodina 92), Stevan Jovanović („Čika Mata“, Kragujevac), Veljko Ilić (Smederevo).

Puška (trostav 3 puta 20 metaka i  60 metaka ležeći), juniorke: Milica Babić (Pobednik, Beograd), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Nevena Armuš („Čika Mata“, Kragujevac).

 

Stručni štab: Srećko Pejović (šef stručnog štaba), Dragan Donević, Goran Maksimović (treneri za pušku), Jasna Šekarić, Goran Mikec i Jelena Arunović (treneri za pištolj), Marijana Novaković (trener za juniorske ekipe).

 

PETORKA NIŠANI BUENOS AJRES 

Paralelno sa Evropskim prvenstvom u Bakuu će biti održane i kvalifikacije za Olimpijske igre mladih, koje će 2018. godine biti održane u Buenos Ajresu. Srbiju će predstavljati petoro strelaca vazdušnom puškom.

 

Vazdušna puška juniorke: Marija Malić, Marija Kolarević (obe Jedinstvo Stara Pazova), Marija Zavišić (Policajac, Beograd).

Vazdušna puška, juniori: Veljko Ilić (Smederevo), Đorđe Savić (Oko sokolovo, Kosjerić).

 

Trener Saša Iker.


Datum: 19.06.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...