Danubius 1885 najuspešniji u Čurugu

Čurug je u subotu, 17. juna 2017. bio domaćin drugog kola Omladinske lige Srbije koje su organizovali Veslački savez Srbije i Veslački klub Čurug. Takmičenje u Čurugu okupilo je 128 pionirskih i kadetskih posada iz 13 srpskih klubova Begeja 1883, Galeba, Grafičara, Danubiusa 1885, Zreneksa, Palića, Partizana, Save, Smedereva, Srebrnog jezera, Tamiša, Crvene zvede i Čuruga. Iako je domaćin imao ogromnih problema zbog jakog vetra, koji se iz minuta u minut pojačavao, regata je na kraju uspešno završena, a kao ukupni pobednik promovisan je Veslački klub Danubius 1885. Takmičari novosadskog kluba osvojili su 10 odličja, od toga po tri zlatne i srebrne i četiri bronzane. Drugo mesto u ukupnom plasmanu, sa tri zlata i jednom bronzom, pripalo je Crvenoj zvezdi, a treće domaćinu Čurugu koji je stigao do dva zlata i jedne bronze. Pored ova tri kluba medalje u Čurugu osvojili su i Galeb (1.5 zlata – 1 srebro – 1 bronza), Partizan (1 – 1 – 2), Sava (1 – / – 1), Smederevo (0.5 – 1 – 1), Grafičar (/– 4 – 1) i Palić (/– 2 – /).

– Vetar nam je tokom čitave regate zadavao ogromne probleme, posebno kada su na red došli finalni okršaji. Zbog toga smo morali da otkažemo sve četiri trke B finala, u skifu i dubl skulu za pionire i kadete. Uprkos svemu, uz maksimalni trud svih nas koji smo učestvovali u organizaciji, ribočuvarima na jezeru, Sudijskoj komisiji i nadasve stpljenju samih takmičara i trenera uspeli smo da u regularnim uslovima održimo još jedan veslači događaj u Čurugu. To nam je omogućio i geografski položaj jezera u Čurugu jer da je na bilo kojem drugom mestu duvao tako jak vetar održavanje regate ne bi bilo moguće. Ovo je možda i dobra preporuka da se ovde organizuju još neka, možda i veća, veslačka takmičenja – kazao je sportski direktor Veslačkog kluba Čurug Ivan Tucakov i dodao – Ovom prilikom se zahvaljujem svim klubovima koji su učestvovali na regati u Čurugu kao i svima koji su bili deo organizacije, pogovoto što su uslovi bili specifični. Posebno nam je drago što se na našem jezeru takmičilo čak 128 posada, a svi mladi veslači i veslačice su pokazali veliku ozbiljnost i kvalitet što daje nadu da srpsko veslanje ne mora da brine za budućnost. Mi smo se kao domaćini svojski potrudili da sve aspekte organizacije podignemo na viši nivo u odnosu na prethodne godine, što su, siguran sam, sami učesnici primetili.

Veslački klub Čurug je ovom prilikom uveo i novinu kada je Omladinska liga Srbije u pitanju.

– Odlučili smo da zvanično proglasimo i ukupnog pobednika drugog kola Omladinske lige Srbije i da mu uručimo specijalni pehar. Ovoga puta on je pripao Veslačkom klubu Danubius 1885 koji je osvojio tri zlatna odličja, isto kao i Crvena Zvezda, ali je imao i tri srebra i čak četiri bronze. Mislim da bi proglašenje ukupnog pobednika trebalo da postane pravilo i na ostalim regatama Omladinske lige Srbije – istakao je Tucakov.

Do kraja Omladinske lige Srbije ostala su još dva kola. Naredno će biti održano 26. avgusta na lokaciji koja će biti naknadno određena, a poslednje 14. oktobra u Novom Sadu.

Skor medalja na drugom kolu Omladinske lige Srbije

Klub

Zlato

Srebro

Bronza

Ukupno

Danubius 1885

3

3

4

10

Crvena zvezda

3

/

1

4

Čurug

2

/

1

3

Galeb

1.5

1

1

3.5

Partizan

1

1

2

4

Sava

1

/

1

2

Smederevo

0.5

1

1

2.5

Grafičar

/

4

1

5

Palić

/

2

/

2Datum: 18.06.2017.
Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Grgić nadmašio Mikeca, dupla pobeda...
+ Pobeda Marjanovića u repesažu za pl...
+ Trka počela trijumfom argentinskog b...
+ Marjanović za plasman od sedmog do 1...
+ Trijumf Italijana Kirika za žutu majicu

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...