Plamen Igara obasjao i Pančevo

Foto: SIM Srbije

Sportske igre mladih Srbije spektakularno su se „upisale“ na još jednoj tački mape Srbije. Karavan sreće, radosti i zadovoljstva stigao je u ponedeljak, 12. juna 2017, u Pančevo gde je, pred nekoliko hiljada mališana na terenima Sportskog centra „Mladost“, upaljen plamen Igara. Na taj način dat signal da Igre mogu da počnu i u ovom gradu gde će se dečaci i devojčice na različitim lokacijama družiti i takmičiti u čak devet sportova – između dve vatre, malom fudbalu, odbojci, tenisu, šahu, rukometu, stonom tenisu, basketu 3x3 i odbojci na pesku. Oni najbolji od najboljih nastaviće svoju SIM avanturu i krajem jula u Beogradu gde će na Državnom finalu pokušati da sebi „kupe“ kartu za Split. Ovaj grad u Dalmaciji će u avgustu biti domaćin sedmodnevnog Međunarodnog finala na kojem će se za zvanje najboljih ovogodišnjih SIM-a boriti vršnajaci iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Baklju u Pančevu nosio je talentovani šahista Marko Milanović, zajedno upalivši plamen sa gradonačelnikom Sašom Pavlovom, predsednikom SIM Srbije Ivanom Jovanović i najboljim kararistom Srbije Slobodanom Bitevićem, koji obavlja i funkciju predsednika Sportskog saveza Pančeva.

– Pančevo je grad sporta, to je pokazao danas ali i puno puta do sada. Puno mi je srce kada vidim ovoliko dece da su došla da se druže i takmiče. Ima li šta lepše od ovoga. Hvala svim našim koordinatorima, utisci su sjajni. Hvala i gradonačelniku Pavlovu, koji voli sport i pomaže sportistima ovog grada – istakla je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije.

Svetski karate šampion Slobodan Bitević bio je oduševljen celim događajem.

– Sportski savez će uvek podržavati ovakve akcije koje za promociju imaju zdrav navin života i prave životne poruke. Sportske igre mladih su se po ko zna koji put pokazale kao sjajne i igre koje deca najviše vole – kazao je Bitević.

Datum: 12.06.2017. Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...