x

Radovan Vlajkov i Miloš Simijonović postali „Veseli“

Radovan Vlajkov i Miloš Simijonović postali „Veseli“

Dvojica mladih reprezentitivaca Beograda, članovi reprezentacije Srbije, prvaka sveta,  sa nedavnog Šampionata sveta u Detenhajmu Radovan Vlajkov (26) i Miloš Simijonović (28) postali su „Veseli“!

Prešli su u  redove trostrukog uzastopnog šampiona Austrije kluba „Veseli Damtehnik“ iz mesta Nojkirhen 47 km od Beča.

- Uspostavli smo kontakt, preko društvenih mreža, sa reprezentativcem  ovog kluba  Kristofom Esmajerom, i predložio nam je da zaigramo za  „Veseli“ koji ima velike ambicije i u  Super ligi Austrije u novoj sezoni, ali i u Svetskom kupu i Ligi šampiona – otkrio je detalje Zrenjaninac Radovan Vlajkov koji je, između ostalog,  2016. bio pojedinačni vicešampion Srbije u kombinaciji.

- Proveo sam nekoliko sjajnih sezona u Beogradu. Od 2014. kada sam prešao iz Banata, osvojio sam tri šampionske i kup titule, dva druga i jedno treće mesto u Svetskom kupu. Zahvaljujem se rukovodstvu Beograda na podršci, mnogo mi je značila u karijeri. Osetio sam, međutim, da mi treba promena, ponuda Austrijanaca je bila dobra,  jer odlazim u klub koji će, takođe, igrati na međunarodnoj sceni i siguran sam de će mi ovo novo iskustvo pomoći da još više napredujem. Treniraću u Zrenjaninu na kuglani Banata, a vikendom ću putovati u Austriju.

Miloš Simijonović je od 2012. u Beogradu, gde je došao iz Niš puta i u dresu najuspešnijeh srpskog kluba svih vremena osvojio je i dve državne titule pojedinačno – klasik (2010. i 2105.) jednu pojedinačno – kombinacija (2015), ali je i dva puta je bio bronzani pojednačno – klasik (2013. i 2017).

- Osvojio sam sa ekipom Beograda sve što je moglo na domaćoj sceni, zahvaljujem se na poverenju i podršci čelnicima kluba i treneru, ali je  došlo je do malog zasićenja. U novom klubu su novi ljudi, nova je i kuglana, a i novi izazove i  motivi  i nadam se da će biti i vrhunskih rezultata – objasnio je razloge prelaska Simijonović.-  Imaćemo zadovoljstvo i da igramo na stazama koje su prebačene u Austriju posle Šampionata sveta u Špajherzdorfu 2015. kada sam bio član reprezentacije Srbije, kao i Vlajkov, koja je osvojila svetsku titulu. Uslovi u „Veselom“ su odlični, jedino će biti naporna putovanja. Treniraću u Kragujevcu, to je najbliže Jagodini gde živim. Bilo bi lepo da moj grad dobije savremenu kuglanu, sada kada je ženska ekipa Jagodine došla u Super ligu Srbije.

„Veseli“ je u Detenhajmu imao reprezentativca Kristofa Esmajera. Na širem spisku reprezentativaca Austrije su i Vendl i naše gore list Saša Igumanović, a lane su im igru nosila dva Čeha Nemec i Holakovski. Završili su  Super ligu Austrije sa dva boda više od Fojt Sent Peltena, uz 14 pobeda, dva nerešena rezultata i dva poraza.

Od osnivanja 1961. „Veseli“ je, uz poslednje tri uzastopne titule, bio vicešampion Austrije 2009. i 2013. Na međunarodnom planu najveći uspeh je treće mesto u Evropa kupu u Apatinu 2014. Prošle godne su u Bozenu u Italiji na Svetskom kupu bili deveti i nisu se kvalifikovali za Ligu šampiona.

Predstavljanje pojačanja Radovana Vlajkova i Miloša Simijonović je 17. juna u Nojkirhenu.

Datum: 10.06.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...