x

Divlji veprovi traže prolaz u finale

Divlji veprovi traže prolaz u finale

Sam kraj ligaškog dela takmičenja u šampionatu Istočne konferencije Sportklub Centralnoevropske lige američkog fudbala (SK CEFL) doneće i drugog učesnika finalne utakmice. U poslednjem kolu, Kragujevac Divlji veprovi dočekaće Budimpešta Kaubelse i rešiti dilemu oko putnika u CEFL Bowl XII. Utakmica se igra na stadionu FK „Pobeda“ u Kragujevcu, u subotu, 27. maja sa početkom u 16:00 sati.

Kragujevački tim je na svojoj prvoj utakmici dočekao Istanbul Koč Remse i zadržao poene kod kuće. S druge strane, Kaubelsi nisu imali uspeha na svom domaćinstvu protiv beogradsnih SBB Vukova, jer im je pobeda izmakla za samo 3 poena. Beograđani su večiti rivali Veprova, a na utakmici domaćeg prvenstva u aprilu, ponestalo im je snage za izjednačenje u poslednjim momentima.

Iz tog razloga, teško je prognozirati pobednika ovog susreta. Mala prednost bi ipak trebalo da bude na strani Kragujevčana, koji će morati da ulože dosta napora da bi rezultat zaista i prevagnuo u njihovu korist. Igrači od kojih se u tome očekuje najveća pomoć su novi vođa napada Kejleb Oliver, koji će u napadu loptama „gađati“ Strahinju Stepovića i Filipa Nedeljkovića. Britanac Loran Čimanga je prva trkačka opcija, a Alen Remzi je zadužen za odbranu od najraspoloženijih hvatača protivnika.

Kada je o tome reč, Mađari imaju domaćeg igrača na mestu kvoterbeka, Martona Čiroka, a stameni Peter Čeperkalo će uz osvajanje terena trčanjem, igrati i u odbrani. Ipak, internacionalci Erik Agjeman i Patrik Ogunđi, mogli bi da budu i najvažniji igrači tima, jer će „čuvati“ Stepovića i Nedeljkovića.

Istočna konferencija ovim duelom spušta zavesu na ovosezonsko takmičenje. Prvoplasirani u Zapadnoj konferenciji su Svarko Rejders iz Insbruka koji, kao sigurni finalisti, sa nestrpljenjem iščekuju rezultat subotnjeg meča u Kragujevcu. Više od njih, za ishod utakmice su zainteresovani SBB Vukovi, koje poraz Divljih veprova vodi u finale. Za sada je sigurno samo to da će jedan od srpskih timova igrati dvanaesti po redu CEFL Bowl protiv vodeće ekipe Ocidenta i jednog od najboljih timova Evrope u protekloj deceniji.

Datum: 26.05.2017. Autor: CEFL

PROČITAJTE JOŠ...