x

Održan 6. Košutnjak Challenge Race

Održan 6. Košutnjak Challenge Race
Košutnjak Challenge Race 2017 i Košutnjak Challenge Race Junior 2017, jedna od najzabavnijih trka u Srbiji,  održana je danas u Pionirskom gradu u Košutnjaku.

U trci sa preprekama učestvovalo je rekordnih 400 velikih i 150 malih takmičara. Organizator trke Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, pobrinuo se za dobru zabavu uz muziku i fitnes zagrevanje pred start trke ispred Squash Landa u Pionirskom gradu.

Tačno u podne zamenik gradonačelnika Beograda Andeja Mladenović proglasio je početak trke a najizdržljiviji trkači imali su priliku da završe nesvakidašnji poduhvat – 5 km kros trke sa 5 prepreka i tako testiraju svoje granice. Oni su se susreli i uspešno savladali pet različitih prepreka: uspinjali se uz kanap, preskakali potok, balvan, gume, provlačili se kroz seno i prelazili preko veštačkog jezera.  Prepreke koje su organizatori pripremili, nisu bile otkrivene do početka trke.
 
Najbrži u muškoj konkurenciji je još jednu godinu zaredom bio Kristijan Stošić koji je ovu uzbudljivu trku završio za nešto manje od dvadeset minuta. Drugi je bio Siniša Savić a treći Mirko Stanković. U ženskoj konukrenciji prvo mesto osvojila je Nevena Jovanović koja je sve prepreke uspešno prevazišla i za dvadeset četiri minuta stigla na cilj. Drugo mesto osvojila je Jelena Radivojević a treće Ivana Pavlović.

Najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojili su vredne NIKE nagrade kao i besplatne kotizacije za učešće u trci Trail Race Kopaonik..

Dečija škola sporta Sportska bajka organizovala je trku za najmađe koja je počela u 10 časova. Prepreke i dužine trke prilagođene su bile deci predškolskog i školskog uzrasta a najbrži mališani osvojili su vredne nagrade.

Jedna od najzabavnijih trka u Srbji Košutnjak Challenge Race insprisana je konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Trka je amaterskog karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način.

Košutnjak Challenge Race 2017 i Košutnjak Challenge Race Junior 2017 trka sa preprekama organizuje Savez za rekreaciju i fitnes Beograda uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Partneri trke su: RUNNING i Sportska bajka. Trku su podržali: Knjaz Miloš, Pharmanova, FitPass, Oriflame, Nike, Trail Race Kopaonik, Uniqa, Esensa, WVS suplements.

Datum: 21.05.2017. Autor: Milena Berić

PROČITAJTE JOŠ...