Saradnja adidasa sa košarkaškom Evroligom

Košarkaška Evroliga i adidas najavili su novo partnerstvo koje ima za cilj razvoj košarke u Evropi i Velikoj Britaniji, kao i podršku ljubiteljima ovog sporta koji će prisustvovati Fajnal foru Turkish Airlines Evrolige 2013. u Londonu od 10. do 12. maja ove godine.

Kao partner Fajnal fora, adidas će biti zastupljen u O2 Areni, imaće medijska prava za prenos Evrolige koja se emituje u preko 190 zemalja, kao i ekskluzivna prava da kreira zvaničnu opremu za ovaj događaj. adidas i Evroliga će takođe biti domaćini nekoliko akcija organizovanih za fanove, uključujući i turnir 3 na 3 u okviru Fan Zone Turkish Airlines Evrolige koji će se igrati na legendarnom Trafalgar Skveru.

"Veoma smo srećni što možemo adidasu da poželimo dobrodošlicu u košarkašku porodicu Evrolige, a njihova želja da unaprede ovu igru i obezbede najbolje proizvode za sportiste i fanove je u savršenom skladu sa našim ciljevima", objašnjava gospodin Džordi Bertomju, predsednik i izvršni direktor Košarkaške Evrolige. "Sa uzbuđenjem nastavljamo da koristimo svoju jedinstvenu platformu i partnere kako bismo podržali i dalje razvili košarku u Velikoj Britaniji."

Prisustvo adidasa na Fajnal foru doprineće da uzbuđenje prema košarci prisutno od Olimpijskih igara prošlog leta nastavi da raste, kako globalno, tako i unutar Velike Britanije.

"Bili smo svedoci strasti Evrope prema košarci tokom Olimpijskih igara prošlog leta, i radujemo se što smo partneri Košarkaške Evrolige, kako bismo produžili tu tendenciju i dodatno razvili ovu igru kroz snažne doživljaje i proizvode za fanove", kaže Lorens Norman, Potpredsednik adidasa za košarku.  


O adidasu:
adidas već više od 50 godina obezbeđuje inovativne proizvode za vodeće sportiste sveta, od legendi iz prošlosti do današnjih super zvezda poput Derika Rouza, Dvajta Hauarda i Kendasa Parkera. Jedanaestog aprila 2006. godine adidas i NBA su potpisali jedanaestogodišnji ugovor o partnerstvu, kojim je adidas postao zvanični dobavljač opreme za NBA, WNBA (Žensku nacionalnu košarkašku asocijaciju) i NBA Razvojnu ligu (D ligu) od početka NBA sezone 2006-07. godine.

Kada je reč o košarci u Evropi, partneri adidasa su muški nacionalni timovi Velike Britanije, Turske, Hrvatske i Letonije, kao i timovi Evrolige poput Panatanaikosa, Real Madrida, Zalgirisa, Alba Berlina i Brose Baskets Bamberga.  Sportisti partneri adidasa su između ostalih Dimitris Diamantidis, najbolji sportista Evrolige 2011. godine, kao i izuzetni NBA igrači Riki Rubio, Serž Ibaka, Danilo Galinari i Nikolas Batum. 

adidas će biti domaćin jedanaestog po redu godišnjeg adidas EUROKAMPA koji će prikazati najbolje međunarodne igrače kroz jedini kamp odobren od strane NBA u periodu pre potpisivanja ugovora izvan SAD. Kamp će biti organizovan u Trevizu u Italiji od 8. do 10. juna 2013. godine i okupiće najbolje međunarodne talente i bivše i sadašnje trenere i igrače NBA.


O Turkish Airlines Evroligi:
Globalni lider u oblasti sportskog menadžmenta, Košarkaška Evroliga živi svoju drugu deceniju ujednačenog rasta inovativnog organizatora prestižnih takmičenja i događaja. Osnovana 2000. godine kao privatni organizacioni model, smatrana je prelomom u profesionalnim timskim sportovima u Evropi. Danas organizuje dva vodeća košarkaška takmičenja na kontinentu, Turkish Airlines Evroligu i Evrokup, koji obuhvataju preko 60 timova iz više od 25 zemalja. Kraj svake sezone obeležava proglašavanje šampiona kontinenta u okviru Fajnal for Turkish Airlines Evrolige, koji je postao događaj od značaja na svetskom nivou. Poslednjih nekoliko događaja Fajnal fora uživo su prenošeni u skoro 200 zemalja na pet kontinenata, što prati rast kompanije u gledanosti kako na TV-u, tako i u dvoranama. Izvan terena, kroz Košarkaški institut Evrolige i Evroligu za život, kompanija promoviše obrazovne i dobrotvorne inicijative, od priprema za trenere do dobrotvornih koncerata koji privlače goste širom sveta.

 Datum: 23.04.2013. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...