Na redu su novi rekordi

Četvrto izdanje Sportskih igara mladih u Srbiji i zvanično će biti otvoreno u Kikindi, u ponedeljak, 22. maja 2017, u 11.00 časova, na terenima Sportskog centra „Jezero“. Posle Svečanog otvaranja, očekuje se celodnevni sportski program. Sve se završava velikim spektaklom, vatrometom i koncertom grupe Frajle, na Centralnom trgu, koje je SIM poklonio građanima Kikinde. Igre se sprovode uz podršku lokalne samouprave i partnera Školskog sportskog saveza Kikinde, a za sve gradove visoki pokrovitelj je predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić.

Jelena Krvopić, koordinatorka Severno banatskog okruga za školski sport, bila je puna reči hvale na pres-konferenciji koja je u petak, 19. maja, održana u restoranu “Twenty” u Kikindi:

– Sve je spremno za organizaciju ovog velikog takmičenja, koje ne bi mogli dobro organizovati bez pomoći grada Kikinde i svih direktora Osnovnih škola. Dečaci i devojčice će se takmičiti u osam sportova. A moram da poručim i roditeljima da će deca ceo dan biti apsolutno bezbedna, jer će u saradnji sa Saobraćajnom policijom biti zatvorene sve okolne saobraćajnice. Što se sportskog dela tiče, sve je spremno. I posebno se zahvaljujem zamenici gradonačelnika Bosiljki Srdić, koja je uložila velike napore da sve protekne kako treba. Takođe i predsednici SIM, Ivani Jovanović, koja je uložila puno napora da Kikinda dobije otvaranje Igara, jer smo to zaista zaslužili – istakla je Jelena Krvopić.

Zamenik gradonačelnika Bosiljka Srdić, oduševljena je koliko su ove Igre rasprostranjene i značajne za region.

– Nama je veliko zadovoljstvo što smo podržali ovako veliki projekat i što u ime grada Kikinda, najavljujem ovaj događaj. Sportske igre mladih su jedan najveći projekat za decu i omladinu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog života i prijateljstva. Pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“ osnovcima Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine omogućeno je da se potpuno besplatno takmiče u deset disciplina. Igre su vremenom dobijale na svom značaju i one su sada postale prepoznatljiv brend, brend koji se i danas razvija i sprovodi u zemljama regiona. I za sve ove godine su se širile vrednosti jednog normalnog zdravog života, a to su pre svega tolerancija, solidarnost, prijateljstvo, ferplej i druženje. I to je jedina i najbolja  alternativa svim negativnim iskušenjima današnjega vremena – deo je izlaganja Bosiljke Srdić, koja očekuje oko 5.000 učesnika u ponedeljak, koji je proglašen SIM sportskim danom.

Predsednik SIM Srbije Ivana Jovanović, zadovoljna je kako idu pripreme za ponedeljak.

– Hvala gradonačelniku i zamenici gradonačelnika i svim našim divnim prijateljima iz sveta sporta, koji su dali sve od sebe, da Kikinda prošle godine zablista u punom sjaju. Tada su oboreni svi rekordi u svim sportovima, disciplinama i svim našim gradovima na teritoriji Republike Srbije, ali i regiona. Naše veliko hvala Kikindi. Sportske igre mladih su inače najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, regionalna manifestacija koja je do sada okupila preko milion učesnika. Sada idemo dalje u sezoni 2017. i najvažnije je da je sve u znaku sporta, mladosti, druženja i zabave – zaključila je Ivana Jovanović, koja je najavila poklon koncert gradu grupe Frajle i veliki vatromet u ponedeljak u 21.00.

Pored pomenutih pres-konferenciji su prisustvovali i Svetlana Mirčić-Vukobrat, predsednica Školskog sportskog saveza Kikinde i Branislav Bjelić, profesor fizičkog vaspitanja.

Datum: 20.05.2017. Autor: SIM Srbija

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...