Sve spremno za 6. Košutnjak Challenge Race

Najzabavnija trka sa preprekama u Srbiji Košutnjak Challenge Race 2017 i Košutnjak Challenge Race Junior 2017 će šesti put zaredom biti održana sutra 20. maja u Pionirskom gradu u Košutnjaku. Start trke za najmlađe zakazan je za 10 sati a start trke za velike trkače zakazan je za podne.  


Trka je insprisana konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Trka je amaterskog karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način. Međutim, u trci sa preprekama moći će da učestvuje samo 500 velikih i 200 malih takmičara koji se budu prvi prijavili.


Organizator trke Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, će se pobrinuti za dobru zabavu uz muziku i fitness zagrevanje pred start ispred Squash Landa u Pionirskom gradu. Start je zakazan za 12 časova kada će 500 najizdržljivijih trkača imati priliku da završi nesvakidašnji poduhvat – 5 km kros trke sa 6 prepreka i tako testiraju svoje granice.  


Najbrži u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojiće vredne NIKE nagrade kao i besplatne kotizacije za učešće u trci Trail Race Kopaonik.  Pripremili smo nagrade i za najmlađeg takmičara/takmičarku, najstarijeg takmičara/takmičarku, takmičara/takmičarku sa najluđom fotkom sa trke (fotografija sa najviše lajkova 5 dana nakon trke na zvaničnoj FB stranici trke) i po prvi put nagrađujemo i najluđi skok u veštačko jezerce-poslednju prepreku na trci. Ostale prepreke koje su organizatori pripremili, neće biti otkrivene do početka trke. Ove godine pripremili smo i novine: osim nekoliko potpuno novih prepreka nakon trke očekuje nas i žurka ispred SquashLand-a uz DJa, a svaki od takmičara je u okviru startnog paketa dobio i kupon za besplatno piće (pivo ili voda). Novina jeste I dap o prvi put imamo I elektronsko merenje vremena.


Posebno iznenađenje jeste da ćemo imati priliku da vežbamo jogu i rastegnemo se nakon trke. Molimo zainteresovane da se prijave putem e-mail adrese: yogastudionatasha@gmail.com jer je broj mesta u grupi ograničen. Joga nakon trčanja će obezbediti potrebno istezanje mišića, bolju prokrvljenost i regeneraciju nakon napora. Smanjiće mogućnost upalnih procesa, a tehnike disanja koje su sastavni deo programa ubrzaće oporavak, vratiti energiju i osvežiti vaše telo. Čas joge držaće sertifikovani instruktor joga saveza Srbije Natasa Popović.


Višegodišnji partneri trke, atletski klub RUNNING i dečija škola sporta Sportska bajka, zaduženi su i za organizaciju trke za najmađe koja se održava istog dana sa početkom u 10 časova. Prepreke i dužine trke prilagođene su deci predškolskog i školskog uzrasta a najbrži mališani osvojiće vredne nagrade.


Najbolja je  stara trkačka i trening oprema za ovu vrstu trke a ponesite nešto čiste garderobe kako biste se nakon trke presvuki. Iz bezbednosnih razloga trkačima neće biti dozvoljeno da nose sprinterice i patike sa kramponima!


Košutnjak Challenge Race 2017 i Košutnjak Challenge Race Junior 2017 trka sa preprekama organizuje Savez za rekreaciju i fitnes Beograda uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Partneri trke su: RUNNING i Sportska bajka. Trku su podržali: Knjaz Miloš, Pharmanova, FitPass, Oriflame, Nike, Trail Race Kopaonik, Uniqa, Esensa, WVS suplements.

Datum: 19.05.2017.
Autor: Milena Berić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Košutnjak Challenge Race 2017

POVEZANE VESTI...
+ Zavarko oborio 704 čunja u Grindau R...
+ Održan 3. beogradski festival Art joge
+ Tigrice punom snagom na Bor
+ Težak test SBB Vukova
+ Jakab i miks zaustavljeni u četvrtfi...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Košutnjak Challenge Race 2016

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...