x

Srpski tandemi zaustavljeni na startu SP

Srpski tandemi zaustavljeni na startu SP

Muški srpski tandem Želislav Jakab i Vuk Boškov, poražen je u prvom kolu na kuglaškom kadetskom Šampionatu sveta u Detenhajmu od francuske kombinacije Mateo Fantini - Florijan Menrat sa 2:0 u setovima (137:135 i 151:145).

Francuzi su, osokoljeni pobedom protiv najboljih srpskih kadeta, nastavili pobedničku seriju i dogurali do finala. Mateo Fantini je upravo 17. maja proslavio  15. rođenda i sebi pokonio svetsku  srebrnu medalju. Francuzi su poraženi od hrvatskog tandema Luka Požega - Mateo Grivičić sa 2:0 u setovima. Bronzane medalje osvojili su Rišard Ivanjik - Mate Nemeš (Mađarska) koje su u polufinalu izbacili hravatski kadeti na „zlatne kugle“ (16:10) i Jan  Piletić – Jakob Jančar (Slovenija) koje je u drugom polufinalu eliminisao  francuski tandem sa 2:0.

I oba srpska ženska kadetska tendema ispala su u prvom kolu. Milenu Jurišić i Vladanu Obrenić eliminisao je slovački tandem  Nikola Mazuhova – Aleksandra Duraskova  posle „zlatnih kugli“. Prvi set dobile su srpske predstavnice 139:132, u drugom su bile bolje Slovakinje 138:128. U prvoj od dve dodatne kugle Obrenićeva je pogodila prvi čunj, ali je pala „petica“, koliko je oborila i Slovakinja Mazuhova. Juršićeva je  srušila šest čunjeva, Slovakinja Durackova sedam i prvi srpski tandem je eliminsan sa 12:11.

Drugi srpski tandem Brigita Zolnai – Ivana Arsić je sa 2:0 izgubio od Rumunki Beatriks Gal – Reka Fekete (120:123, 130:163). Prvi set su srpske takmičarke poklonile protivnicima: krenule sa sa „devetkom“ u 16. hicu, ali su potom nanizale ukupno četiri promašaja i - izgubile. Rumunke su se, osokoljene, razgoropadile u drugom setu i posle 15 hitaca u pune, imale su 25 čunjeva prednosti i već rešile pitanje pobednika...

Slovakinje Mazuhova – Duraskova su i u nastavku pokazale kvalitet, ušle u finale i osvojile srebro!  Sastale su se sa najboljim nemačkim parom Blanka Cimerman i Samanta Jones i izgubile sa 2:0 u setovima. Bronzane medalje pripale su  Kristini Bulfanovoj i Simoni Cernuskovoj (Češka), odnosno Katarini Mrockievič - Juliji Sidlo (Poljska).  Slovakinje su sa 2:0 u polufinalu eliminisale Poljakinja, dok  su Nemice bile bolje od Čehinja.

Takmičenje se nastavlja  18. maja u disciplinama sprint i tandem miks. Srbija ima pravo na jedan miks i prijavljeni su Milena Jurišić i Vuk Boškov. U sprintu za kadeta  i kadetkinje, Srbija je imala po dva mesta. Selektor kadeta Mirko Čukvas je odredio da igraju Dušan Pejin i Želislav Jakab, a selektor kadetkinja Ljubomir Štetin  se odlučio sa Višnju Živanović i Vladanu Obrenić.


Datum: 18.05.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...