x

Dominacija Partizana u prvom delu godine

Dominacija Partizana u prvom delu godine

U Kragujevcu je u subotu održano 87. Prvenstvo Srbije u rvanju za seniore u grčko rimskom stilu. U sportskoj hali "Jezero" nastupilo je 98 takmičara iz 18 rvačkih klubova Srbije.

Na najvažnijem takmičenju ove godine u srpskom rvanju najbolja je bila ekipa beogradskog Partizana, drugi su bili rvači Spartaka iz Subotice dok je treće mesto zauzela ekipa Novog Sada.

Pored brilijantnih rezultata ove sezone sa svim uzrasnim kategorijama počevši od najmlađih (mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti, junior, mlađi seniori I seniori) pa do najstarijih kruna ovog dela sezone je seniorsko Prvenstvo Srbije u grčko – rimskom, gde je Partizan u konkurenciji najboljih rvačkih klubova u Srbiji (98 takmičara iz 18 klubova) osvojio zasluženo Prvo mesto (dve zlatne medalje, jednu srebrnu I cetiri bronzane).

Prvi deo godine je bio jako uspešan jer je Rvački klub Partizan u svim uzrasnim kategorijama u samom vrhu srpskog rvanja. Pored fantastičnih rezultata najvažnija stvar je što u mlađim uzrasnim kategorijama vidimo nove šapione koji će zauzeti mesto u reprezentaciji.

Radi podsećanja, Rvački klub Partizan se u drugom važnom takmičenju, Kupu Srbije, nalazi na prvoj poziciji, izjednačen sa bodovima Spartaka iz Subotice.

Nakon jakog programa koji će trajati do kraja maja, a to su zvanična prvenstva za kadete i junior Rvački klub Partizan sprema se za početak Prve Savezne Rvačke lige koja je na programu u drugoj polovini godine, posle Svetskog prvenstva.

Kako tvrde u Humskoj 1, velika su isčekivanja i od reprezentativaca, posebno Alekse Erskog koji će nastupiti na juniorskom šampionatu Evrope.  

Partizan je još jednom pokazao svoju dominaciju i da niko to ne može narušiti. Ostaje na trenerima da zadrže tu spremnost i disciplinu koja krasi ovaj klub.
Datum: 16.05.2017. Autor: Rvački klub Partizan

PROČITAJTE JOŠ...