x

Treći festival art joge

Treći festival art joge

Dana 17.05.2017. u centralnom holu TC Delta city – Novi Beograd, u organizaciji Joga saveza Srbije a pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije održaće se treći Beogradski festival art joge Similiris u Srbiji. Program će trajati od 12-21h, a organizator  je obezbedio besplatan ulaz za sve posetioce Delta city-ja.

Na Festivalu art joge će šira javnost imati priliku bliže da se upozna sa Art jogom “Similiris”- stilom joge koji  je sve popularniji u svetu. U programu biće predstavljeni Joga klubovi koji neguju ovaj stil joge u našoj zemlji i predstavnici iz inostranstva.
Potreba za organizovanjem Festivala art joge je sve veća. Popularnost ovog stila joge leži u činjenici da Art joga Similiris zadovoljava suštinske potrebe savremenog čoveka - mogućnost da se kroz dinamičku fizičku aktivnost postigne oslobađanje od fizičkih tenzija i mentalne napetosti. Suprotno uobičajenom predubeđenju da fizička aktivnost troši energiju i stvara umor, vežbanjem Art joga Similiris telo se  regeneriše i oslobađa tenzija. Stvara se nova životna snaga i vitalnost, koja se manifestuje u povećanju kvaliteta intelektualne, emotivne i kreativne dimenzije našeg života.

Art joga Similiris  je stil joge u kome se prepliću joga položaji i elementi savremenog plesa i modernog baleta. Poštujući osnovna načela izvođenja joga položaja, uz sklad pokreta, disanja i pažnje, uvodeći muziku i ritam, u nastupima ART JOGE SIMILIRIS postiže se snažan scenski utisak.

Organizator trećeg Beogradskog festivala art joge Similiris je Joga savez Srbije, nadležni nacionalni savez za oblast joga sporta, utemeljen u negovanju  akademskog  pristupa jogi, koji kroz mnogobrojne aktivnosti približava  jogu kao predlog zdravog životnog stila.  Joga savez  Srbije teži da obezbedi visok kvalitet joga prakse. Zakonski okvir u kome se odvijaju aktivnosti joge u Srbiji uređen je od strane Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva zdravlja. Joga je oblast sporta u RS (Pravilnik o sportskim granama i oblastima sporta u RS i sportskim disciplinama u okviru sportskih grana i oblasti sporta „Sl. glasnik RS”, broj 51/2016, član 3) a Joga savez Srbije nadležni nacionalni savez za oblast joga sporta (Pravilnik o nadležnim nacionalnim sportskim savezima za sportske grane i oblasti sporta u RS („Sl. glasnik RS”, broj 95/2016, član 6). Uz odobrenje nadležnog Ministarstva Joga savez Srbije sprovodi program obuke (stručnog osposobljavanja) za sticanje zvanja instruktor joge. Joga savez Srbije je redovna članica Sportskog saveza Srbije, kao i Evropske i Međunarodne joga federacije.

Datum: 05.05.2017. Autor: Milica Zorić

PROČITAJTE JOŠ...