x

Biljana Mikašinović – Nevenka Joković i Darko Marković – Dragoslav Vuksanović šampioni Srbije u tandemima

Biljana Mikašinović – Nevenka Joković i  Darko Marković – Dragoslav Vuksanović šampioni Srbije u tandemima

Tandem  Alimente Biljana Mikašinović - Nervenka Joković i  tandem Kragujevca Darko Marković – Dragoslav Vuksanović osvojili su šampionske titule na Šampionatima Srbije u tandemima. Ovo su, ujedno, bili  prvi državni šampionati u ovoj disciplini.

Biljana Mikašinović i Nevenka Joković, prvotimke novosadske Alimente trijumfovale su na Šampiontu Srbije u Kragujevcu savladavši u finalu  Biljanu Vukelić i Marinu Jokić iz Srema (Ruma) posle „zlatnih kugli“. Meč je završen 1:1 u setovima (152:130, 130:145), a u dve dodatne kugle bilo je 12:10 za tandem Alimente. Jokovićeva ove godine ima i dve bronze sa šampionata Srbije (pojedinačno - klasik i pojedinačno – za kombinaciju).

Bronzane medalje pripale su  Zorici Barać i Dragani Dorožan (Kristal) i Kristini Ljubenković i Ivani Trifunović (Singidunum, Beograd).  Baraćeva je ove godine šampionka Srbije pojedinačno - klasik, dok Kristina Ljubenković i  Ivana Trifunović imaju bronze sa šampionata Srbije u miks tandemima.

U polufinalu, tandem  Joković – Mikaišinović savladao je par Ljubenković - Trufunovuić posle „zlatnih kugli“ (14:11). U setovima je bilo 1:1 (120:125, 126:111). U drugom polufinalu, Jokić - Vukelić bile su bolje od Dorožan – Barać sa 2.0 (147:142, 137:136). Medalje je uručila Bosiljka Božić, član UO KSS. Sudio je  Aleksandar Milinković.

Darko Marković i Dragoslav Vuksanović (Kragujevac) osvojili su titulu pobedom u finalu na kuglani u Kljajićevu protiv Adriana Lončarevića i Almoša Feketea (Eđšeg, Bačka Topola).  Slavili su sa 2:0 (147:138 i 139:121).

Bronzane medalje pripale su Milivoju Jovanoviću i Ljubiši Suziću, odnosno Vladimiru Tušeku i Zdenku Steviću (oba tandema iz Rudara, Kostolac).

U polufinalu, Vuksanović – Marković savladali su, posle „zlatnih kugli“, Jovanovića i Suzića. U setovima je bilo 2:1 (140:136, 136:148)  i odlučile su  dodatne kugle 14:5 za Kragujevčane.

U drugom polufinalu, Lončarević i Fekete su, takođe na „zlatne kugle“, prošli u finale savladavši Vučena i Stevića. Posle 1:1 u setovima  (134:116, 123:129), dve dodatne kugle su presudile 13:11 za tandem Eđšega.

Učestvovalo je osam najboljih parova sa Prvenstva Srbije – region Vojvodina i šest parova  iz regiona Srbija – Centar. Prvenstvo regiona Centar, nije održano zbog manjeg broja prijavljenih, pa su se rezultati iz kvalifikicaija  na Šampionatu Srbije računali i za medalje u regionu. Zlato je pripalo Milivoju Jovanoviću i Ljubiši Suziću sa 594 čunja, srebro Vladimiru Tušeku i Zdenku Steviću (ova tandema iz Rudara) sa 592 čunja, dok su bronzu osvojili Dragoslav Vuksanović i Darko Marković (Kragujevac) sa 566 čunjeva. Bila su prijavljena dva para Rudara, jedan Kragujevca i dva Crvene zvezde.

Jovanović – Suzić (594)  i Tušek- Stević (592) imali su dva najbolja rezultata u kvalifikacijama, dok je  treći rezultat zabeležio par Eđšega Lončarević - Fekete sa 580 čunjeva. Sudio je Mirko Čukvas, koji je kao član TK KSS i uručio trofeje.

Datum: 30.04.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...