Svetsko prvenstvo železničara u maratonu na 27. Beogradskom maratonu


U aprilu 2014. godine, u okviru 27. Beogradskog maratona biće održano Svetsko prvenstvo železničara u maratonu pod pokroviteljstvom USIC (Međunarodnog sportskog saveza železničara).

Ovu odluku doneo je Prezidijum USIC-a na svojoj redovnoj sednici, a potvrdio ju je Upravni odbor Zajednice Železničkih Sportskih Klubova Srbije. Termin i mesto održavanja već se nalaze u zvaničnom kalendaru međunarodnih sportskih manifestacija USIC-a.

U povodu ovog značajnog događaja je u poseti Beogradu, kao gost Zajednice Železničkih Sportskih Klubova Srbije, boravio gospodin Martin Vesterbek - generalni sekretar USIC-a. Tom prilikom su dogovarani dalji vidovi saradnje i neophodni tehnički uslovi za realizaciju ovog projekta.

Na 27. Beogradskom maratonu 2014. godine u okviru Svetskog prvenstva železničara u maratonu očekuju se ekipe iz preko 20 zemalja sveta u muškoj i ženskoj maratonskoj konkurenciji sa preko 150 učesnika.

Na ovakvu odluku USIC-a i Zajednice Železničkih Sportskih Klubova Srbije uticali su tradicija i visoki kreterijumi organizacije Beogradskog maratona. Beogradski maraton je član AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka) od 1990. Beogradski maraton je podržan od IAAF (Svetska asocijacija atletskih federacija) i EA (Evropska atletika) i poseduje sertifikovanu stazu za postizanje nacionalnih rekorda, kao i ostvarivanja normi za Svetsko prvenstvo, Olimpijske igre i Prvenstvo Evrope.

Beogradski maraton je u svom 22. izdanju 2009. godine bio domaćin sličnog takmičenja - 42. Svetskog vojnog prvenstva u maratonu pod pokroviteljstvom CISM (Međunarodni savet za vojne sportove). Tada su u Beogradu boravile ekipe iz 25 zemalja sveta što je do tada bio rekord po broju zemalja učesnica.Datum: 16.04.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...