x

Vršac ponovo pun pilota

Oko 90 pilota paraglajdera takmičiće se četiri dana u disciplini prelet, praveći letove i do 100 km od Vršca prema Požarevcu, Petrovcu na Mlavi, Plandištu i Alibunaru.

Prvo ovogodišnje takmičenje u preletu paraglajderom u Srbiji, Vršac open, već jedanaestu godinu za redom privlači veliki broj takmičara iz zemlje i inostranstva. Od 28. aprila do 2. maja, 90 pilota paraglajdera osvojiće nebo iznad Vršca koji je već postao grad prepoznatljiv među letačima u celom svetu. 

"Nakon 11 godina organizovanja ovog takmičenja, možemo reći da je ono steklo značajnu reputaciju među paraglajding svetom. U Vršac na ovo takmičenje dolaze najbolji piloti iz regiona, ali i šire", objašnjava Željko Ovuka, direktor takmičenja. 

Ovo takmičenje ujedno predstavlja i prvo kolo Lige Srbije u disciplini prelet, koja je poslednjih godina veoma razvijena u našoj zemlji. Od 90 pilota koji će učestvovati, čak njih 60 imaju domaću sportsku dozvolu i dolaze iz skoro 20 srpskih klubova. 

Tokom prvomajskih praznika, piloti će poletati sa novouređenog poletišta kod Vršačke kule i praviti letove i do 100 km prema Požarevcu, Petrovcu na Mlavi, Plandištu i Alibunaru. 

Takmičenje organizuje KSLiB "Ares", uz podršku Vazduhoplovnog saveza Beograda, Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta. 

Datum: 28.04.2017. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...