x

Održan jubilarni 20. Smoki Smokić Dečiji maraton

Održan jubilarni 20. Smoki Smokić Dečiji maraton

Kišica koja je pratila kvalifikacije na 20. "Smoki Smokić Dečijem  maratonu", koji je danas održan u tradicionalno gostoljubivom Beogradskom zoo vrtu - nije uspela da spere osmehe sa lica 140 "ljutih" rivala. Na završnu svečanost oni su došli kao najbrži od više od 14.000 svojih vršnjaka, starih 5 i šest godina, što su dokazali na kvalifikacijama u dečijim vrtićima 15 beogradskih opština. I tu brzinu demonstrirali su na 230 metara dugoj stazi oko slonare - prvo u 12 kvalifikacionih trka, a zatim i u velikom finalu. Najbrži od najbržih, i to dva puta, bio je Nikola Sudimac iz dečijeg vrtića "Ljolja" sa Voždovca, koji je sa 39:02 sekunde postavio najbolje vreme kvalifikacija, a zatim ga u finalu popravio na 38:58.

Vicešampion ovogodišnjeg "Smoki Smokić Dečijeg maratona" je Andrej Svetličić ("Žirić", Čukarica), a treće mesto osvojio je Davor Ćosić ("Košuta", Čukarica). Titula "super puž" za poslednje mesto finalu, koju niko ne voli, mada i uz nju idu lepe nagrade, pripala je Nikoli Vićovcu ("Duga", Mladenovac).

U finalnoj trci, kao pobednici kvalifikacionih trka, još su učestvovali Aleksandar Popara ("Biser" Vračar), Mija Brajović ("Čigra", Novi Beograd), Andrea Prvanović ("Pčelica Maja", Zemun ), Strahinja Veselinović ("Lane", Grocka), Anastasija Milošević ("Bubamara", Zemun), Mina Jovanović (""Bubamara", Čukarica"), Danijel Stoisavljević ("Petar Pan", Zemun) i Ivan Trač ("Mali princ", Zemun).

Učesnike završne smotre 20. "Smoki Smokić Dečijeg maratona", koji je realizovan u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu, podržali su i ŠTARK - decenijski prijatelj i partner Dečijeg maratona, UNICEF i MINI MUZIČKA AKADEMIJA - čiji su nastupi u zvaničnom programu oduševili sve prisutne goste, vaspitače, roditelje, predstavnike medija i svu decu.

Datum: 15.04.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...